Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Oyuncualemi

Oyuncualemi gündeminden tarafsız haberler

Oyuncualemi

Oyuncualemi gündeminden tarafsız haberler

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

Eğitim

Mehmet Türkmen: “İşçilerin mücadelesiyle bu sistem değişecek”

By Ayşe Yıldız
12 Mayıs 2026 2 Min Read
Mehmet Türkmen: “İşçilerin mücadelesiyle bu sistem değişecek” için yorumlar kapalı

BİRTEK-SEN Başkanı Mehmet Türkmen, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlamasıyla tutuklu olarak yargılandıktan sonra ilk duruşmada beraat etti. Tahliyesinin ardından bir basın toplantısı düzenleyen Türkmen, işçi sınıfının mücadelesinin ülkenin geleceği için hayati önem taşıdığını vurguladı. “Bu ülkede işçileri parmaklarından, ellerinden ve hayatlarından eden düzen mutlaka değişecek. Bu değişim, yalnızca hayatı ve emeği için mücadele eden işçilerin özverili mücadelesiyle gerçekleşecek” dedi.

Sırma Halı işçilerine destek vermek amacıyla katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmalar nedeniyle tutuklanan Türkmen, Gaziantep 38. Asliye Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşen duruşmada beraat etmesinin, işçilerin hakları için verilen mücadelenin bir yansıması olduğunu belirtti. “Bugün burada, işçilerin yaşadığı adaletsizlikleri ve bu adaletsizliklere karşı verdikleri mücadeleyi gözler önüne seren bir duruşma oldu” diye ekledi.

Türkiye genelinden gelen destekle moral bulduğunu ifade eden Türkmen, “İşçilerin hakları için mücadele eden ve bu mücadeleyi yalnız bırakmayan bir dayanışma olduğu müddetçe umutsuzluğa kapılmak yok” şeklinde konuştu. İş kazalarında hayatını kaybeden veya uzuvlarını kaybeden işçilerin durumuna dikkat çeken Türkmen, “Birçok işçi, bu ülkede hayatı uğruna mücadele ederken kayıplar veriyor. Ama biz bu düzenin değişeceğine inanıyoruz” dedi.

Türkmen, “Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” düzenlemesinin çıkarıldığı dönemde büyük tepkilerle karşılandığını ve esas amacının muhalefeti susturmak olduğunu dile getirdi. Hâlâ tutuklu olan gazeteciler ve avukatların durumunu hatırlatan Türkmen, “Bugün beraat aldım ama bunun adaletin yerini bulduğuna işaret ettiğini kimse benden beklemesin” ifadelerini kullandı.

Cezaevi koşullarına da vurgu yapan Türkmen, “Cezaevlerinde 20 kişilik koğuşlarda 60-65 kişi kalıyor. Hijyen, barınma ve sağlık gibi temel haklardan yoksun durumdalar” ifadelerini kullandı. Ayrıca, cezaevlerinde tanıştığı birçok kişinin, insanca çalışacak koşullara sahip olamadıkları için suç işlediğini belirtti. Türkmen, “Gerçek suç işleyenlerin değil, haklarını arayanların cezaevine girdiği bir ülke için mücadelemize devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Author

Ayşe Yıldız

Follow Me
Other Articles
Previous

13 Mayıs Burç Yorumları: Farklı Sonlar Bekleniyor

Next

Otomotiv Devi General Motors’a Sürücü Verilerini Satmaktan Dev Cezalar!

SON YAZILAR

  • TMSF, 106 aracı satışa sunacak
  • YENİ Parti, Sinop’ta örgütlenme çalışmalarını başlattı
  • Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) sınavı ne zaman? 2026 ÖZYES tercihleri ne zaman?
  • Klasik Pokémon Oyunları PC’de Hayat Buldu
  • YENİ Parti lideri Özgür Özel’den MYK toplantısı
  • Oppo Find X10 Ultra’nın Kamerası ve Fiyatı Sızdırıldı
  • Bankacılık devi UBS duyurdu: Altını yeniden uçuracak iki önemli gelişme!
  • Kapıda vizeyle 1.5 milyon Türk
  • Şi’den orduya yapay zeka kullanımını artırma çağrısı
  • Erdoğan duyurdu: ‘Türkiye Lübnan’da göreve hazır’

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (969)
  • Ekonomi (93)
  • Haber (362)
  • Sağlık (101)
  • Teknoloji (55)
Copyright 2026 — Oyuncualemi. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme
Office Lisans Satın Al
beylikdüzü escort avcılar escort esenyurt escort beylikdüzü escort bahçeşehir escort istanbul escort
adana escort