5 yılda piyasa değerini dolar bazlı 7 kat artırdı

Çimsa, Mannok Satın Alımıyla Küresel Yapı Malzemeleri Pazarında Öne Çıkıyor

Çimsa, Mannok’un satın alımıyla yerel çimento şirketinden küresel yapı malzemeleri oyuncusuna dönüştü. İrlanda ve Birleşik Krallık pazarlarının etkili oyuncularından Mannok Holdings DAC’ı bünyesine katarak gaz beton, prekast, yalıtım malzemeleri ve geri dönüştürülmüş plastik ambalaj ürünlerini portföyüne ekleyen Çimsa, Sabancı Holding’in en büyük yurt dışı satın alımını gerçekleştirdi.

Çimsa CEO’su Umut Zenar’dan Değerlendirme

Çimsa CEO’su Umut Zenar, Mannok’un üretim tesisinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şirketin yurt dışı yatırımlarının büyük önem taşıdığını belirtti. İspanya’da beyaz çimento sektörünün lideri olduklarını ifade eden Zenar, Avrupa’daki büyümelerini Amerika’ya taşımak için ABD’de yeni tesisler kurduklarını söyledi.

– “Beyaz Çimentoda Dünya İkincisi, CAC’da Üçüncü Sıradayız”

Zenar, son yıllarda yapılan yatırımların Çimsa’yı sadece bir çimento ihracatçısı olmaktan çıkarıp küresel yapı malzemeleri şirketine dönüştürdüğünü vurgulayarak, önemli pazarlarda lider konumlarının altını çizdi.

Mannok’un Çimsa’ya Katkısı

Çimsa CEO’su Zenar, Mannok’un yapı malzemeleri alanındaki geniş ürün yelpazesiyle Çimsa’nın müşteri tabanını ve pazar çeşitliliğini artıracağını belirtti. Mannok satın alımıyla uluslararası gelirlerinin payını artıracaklarını ve 2025 yılında bu birlikteliğin katkısını daha da net göreceklerini ifade etti.

Gelecek Hedefler ve Büyüme Stratejisi

Zenar, Suriye ve Ukrayna gibi pazarlardaki potansiyellere değinerek, Amerika ve Avrupa’da büyük montanlı ilave satın almalar yapmayı hedeflediklerini belirtti. Sabancı Holding Malzeme Teknolojileri Grup Başkanı Burak Orhun ise küresel etkiye sahip olmanın önemine vurgu yaparak, Çimsa’nın Mannok satın alımıyla tarihi bir adım attığını dile getirdi.

Sabancı Holding’in önümüzdeki dönemde malzeme teknolojileri alanındaki payını artırmayı hedeflediğini belirten Orhun, stratejileri doğrultusunda büyük montanlı satın almalar yapacaklarını ve önceliklerinin Amerika ve Avrupa coğrafyasında olduğunu sözlerine ekledi.

Related Posts

Konya’da don felaketi: Kiraz ve meyve bahçeleri büyük zarar gördü

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Konya Akşehir’de don nedeniyle meyve ağaçlarında yüzde 90’a varan zarar meydana geldiğini belirterek, üreticinin desteklenmesi çağrısında bulundu. Özellikle badem, ceviz, kayısı ve kiraz bahçeleri ağır hasar aldı.

Bodrum’da site aidatları tavan yaptı: Aylık 120 bin lira ödüyorlar!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Bodrum Temsilcisi Sevil Ece Gümüş Kapar, Muğla’nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Bodrum’da sitelerdeki aidat fiyatlarının 500 liradan başlayıp, 120 bin liraya kadar çıktığını söyledi. Kapar, “Bunların içerisinde havuz, özel plaj, güvenlik, spa merkezleri, kişiye özel bahçıvan, teknik servis, akıllı ev sistemleriyle entegre edilmiş bir aidat düzeni var”

IMF’den Türkiye ekonomisine ilişkin açıklama! Dikkat çeken büyüme vurgusu

Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Departmanı Direktörü Alfred Kammer, Türkiye ekonomisinin büyüme performansında geçen yılın ikinci yarısındaki güçlü ivmenin etkisinin görüldüğü ve bunun da ülkenin bu yıla ilişkin büyüme tahmininin yukarı yönlü revize edilmesini sağladığını ifade etti.

Bankacılık sektörünün mevduatı arttı

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 18 Nisan ile biten haftada önceki haftaya göre 414 milyar 702 milyon 90 bin lira artarak 22 trilyon 628 milyar 696 milyon 585 bin liraya yükseldi.

Bakan Uraloğlu’ndan GSM operatörleriyle toplantı sonrası açıklama: Aramaların yüzde 25’ini karşılayamadık

İstanbul’da meydana gelen 6.2’lik deprem sonrası GSM operatörlerinin kullanılamamasına dair Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom temsilcileriyle yapılan toplantı sonrası Bakan Uraloğlu açıklama yaptı. Bakan Uraloğlu, “2.5 kat olan kapasitede 7-10 kat artış olunca mevcut aramaların yüzde 75’ini karşıladık. Yüzde 25’ini karşılayamadık” ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası’nın rezervleri aralıksız 5 haftadır geriliyor

TCMB’nin son verilerine göre, net uluslararası rezervler 243 milyon dolar azalarak 38,6 milyar dolara düştü. Döviz varlıklarında düşüş yaşanırken, altın rezervleri artış gösterdi. Döviz yükümlülükleri ise artmaya devam ediyor.