Devlet kuponla ev satmaya bugün başladı: Kupon bedeli 7 lira 59 kuruş

Damla Kent Projesi Yatırımcıları Sertifika Topluyor

İstanbul’un Başakşehir ilçesinde geliştirilen Damla Kent projesine yatırım yapacak olanlar, Borsa İstanbul’da ‘DMLKT’ koduyla işlem gören sertifikaları almaya başladı. Ancak proje hakkındaki başarısı konusunda tartışmalar devam ediyor.

1.4 Milyon Sertifika İhtiyacı

Küçük birikimlerle ev sahibi olma imkanı sunan projeye ilişkin ALB Yatırım Başekonomisti Prof. Dr. Filiz Eryılmaz, “Projenin ilk aşamada başarılı olması kolay görünmüyor. Projenin, çevre projelerden daha yüksek bir fiyatla sunulduğuna dair bir kanı var ve ilk aşamada katılım riskli olabilir” dedi.

Eryılmaz, projeye bir banka veya aracı kurum aracılığıyla katılabilen ve talep toplama sürecinin 8 Ağustos’ta sona ereceği yatırımcılar için “İlk aşamada değil ancak daha sonra alım yapmanın daha uygun olabileceği görüşünü destekliyorum. Bence beklemek ve gözlemlemek en uygunu” şeklinde yorumunu sürdürdü. Damla Kent projesinde 1+1 daireler için 631 bin 516 sertifika, 2+1 daireler için 863 bin 276 sertifika, 3+1 daireler için ise 1 milyon 384 bin 916 sertifika biriktirilmesi gerekiyor. Bir sertifikanın fiyatı 7 lira 59 kuruş olarak belirlendi.

Borsa Etkilenir mi?

Uzman Ekonomist Filiz Eryılmaz, gayrimenkul sertifikasının Borsa İstanbul üzerindeki etkisi hakkında “Eğer borsa yatırımcıları hisseleri satarak Damla Kent projesine geçerse endeks için olumlu olmaz. Zaten endeksin hacmi zaten 200 milyar liranın altında. Güçlü halka arz dönemlerinde endeksin baskılandığını gözlemledik” yorumunda bulundu.

Related Posts

Kula’da Trafik Kazası: Öztürk Çifti Toprağa Verildi

Manisa’nın Kula ilçesinde yolcu otobüsünün çarptığı otomobilin sürücüsü ve eşi yaşamını yitirdi.

Otel çalışanı genç evinde canına kıydı, hem de korkunç bir yöntemle

Antalya’da bir otelde çalışan 32 yaşındaki evinde ölü olarak bulundu. Şahsın, başına geçirdiği poışetin içerisine mutfak tüpünden hazırladığı düzenekle hortumu sokarak canına kıydığı belirlendi.

Suat Binici Son Yolculuğuna Uğurlandı

23. Dönem CHP Samsun Milletvekili Suat Binici, Vezirköprü ilçesinde düzenlenen resmi törenle son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine yerel yönetim temsilcileri ve halk katıldı.

Sezgin Tanrıkulu: KHK komisyon gündeminde olmalı

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yarın TBMM’de çalışmalarına başlayacak “Terörsüz Türkiye” komisyonuna ilişkin, “Komisyonun görev alanı Türkiye’de şiddetin ve terörün son bulması ile sınırlı kalmamalı” dedi.

Gaziosmanpaşa’da Kaza: Trafik Kilitlendi

TEM Otoyolu’nda hafriyat kamyonu kayarak yoldan çıktı, takip eden kamyonet devrildi. Yaralı yok.

Okullar formaya dönüyor: Velilerden teşekkür yağdı

2025-2026 eğitim öğretim yılından itibaren okullarda yeniden forma uygulaması başlayacak. Veliler kararı memnuniyetle karşılarken, CİMER’e teşekkür mesajları yağdı.