En çok milyardere sahip ülkelerde Türkiye’nin sıralaması şaşırttı

Dünya genelinde gelir eşitsizliği her geçen artıyor ancak milyarder sayısı hız kesmeden yükseliyor. Hurun Global Rich List’in verileri milyarderlerin hangi ülkelerde yoğunlaştığını ortaya çıkardı.

ZENGİN SAYISI ARTIYOR, ORTA SINIF ERİYOR

Küresel ölçekte ekonomik dengelerin değiştiği günümüzde, zengin ile yoksul arasındaki fark büyümeye devam ediyor. Orta gelir grubunun giderek küçüldüğü yeni düzende, hem milyarderlerin hem de yoksulların sayısında artış dikkat çekici.

Hurun Araştırma Enstitüsü’nün hazırladığı “Global Zenginler Raporu”na göre en çok milyardere sahip ilk 10 ülke ve zengin sayısı şu şekilde:

1- ABD – 870

2- Çin – 823

3- Hindistan – 284

4- Birleşik Krallık – 150

5- Almanya – 141

6- İsviçre – 116

7- Rusya – 89

8- Fransa – 72

9- İtalya – 69

10- Brezilya

TÜRKİYE 31 MİLYARDERLE 19. SIRADA

Hurun Global Rich List’te Türkiye, toplamda 31 milyarder ile yer alarak dünyada en fazla milyardere sahip 19. ülke oldu.

Related Posts

Evlenecek gençler dikkat! Bakanlık açıkladı: İndirim geliyor

Aile Yılı kapsamında yapılan desteklere yenileri daha eklendi. Aile ve Gençlik Fonu kapsamında yürütülen projeyle, evlenecek gençlere indirim desteğinin büyüdüğü açıklandı. Anlaşmalı firma sayısı bin 137’ye ulaşırken, indirim kampanyasına 19 yeni marka daha dahil edildi. Peki kimler nasıl yararlanacak?

Emtia piyasalarını Fed’in faiz indirimi beklentisi etkili oldu

Emtia fiyatlarında geçen hafta Fed’in faiz indirimi beklentilerinin güçlenmesi ve ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında planlanan görüşmeye ilişkin haber akışı etkili oldu.

Hurun Global Rich List: Türkiye, en çok milyarder bulunan 19. ülke!

Hurun Global Rich List: Türkiye, en çok milyarder bulunan 19. ülke!

Erdoğan ve Nebati arasında ‘sürpriz’ ekonomi zirvesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Dolmabahçe Sarayı’nda bir araya geldi. Yaklaşık 1,5 saat süren görüşmede ekonomideki güncel gelişmelerin konuşulduğu öne sürüldü.

Burdur’da Yerel Kalkınma Tanıtım Toplantısı

Burdur’da Yerel Kalkınma Hamlesi Programı’nın tanıtımı yapıldı, teşvik sistemleri konuşuldu.

KOBİ Tanımı Güncellendi

Özdemir, KOBİ tanımındaki güncellemenin bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacağını belirtti.