Abdullah Öcalan’ın hedefinde Işıkçılar var… Konu: Evlilik

Öcalan’ın Evlenmek İstemesi İddiaları Yalanlandı

Geçtiğimiz günlerde DEM Parti heyeti, İmralı Adası’na giderek PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile bir görüşme gerçekleştirdi. İhlas Medya içinde yer alan TGRT Haber’in Ankara Temsilcisi Fatih Atik, bu görüşmenin ardından Öcalan’ın devlet yetkililerine ilettiği talepler arasında evlenmek istediği iddiasını ortaya atmıştı. Ancak Asrın Hukuk Bürosu avukatları, müvekkilleri Öcalan hakkındaki iddialara açıklık getirdi.

Asrın Hukuk Bürosu, PKK lideri Öcalan’ın evlenmek istediği yönündeki iddialara ilişkin yaptığı açıklamada, “Yalana dayalı, manipülatif, seviye ve saygı sınırlarını tanımayan yaklaşımlar sergilendiğini görüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Açıklamada ayrıca, “İçinden geçtiğimiz bugünlerde Müvekkilimiz Sayın Abdullah Öcalan’ın eşit, özgür ve demokratik ortak bir yaşamın inşasına dair tarihi rolünü yerine getirmeye çalıştığına hep birlikte şahit olmaktayız. Kendisi, kutuplaşmadan ve Kürt sorununun çözümsüzlüğünden beslenenlere karşı onurlu bir barışın sağlanması adına tecrit koşullarına rağmen amansız bir mücadele yürütmektedir” denildi.

Gazeteci Nazif Okumuş’un, Öcalan’ın evlenme taleplerinin gerçekleşmesinin zor olduğunu belirttiği haberler ise gündemi meşgul etmişti. Okumuş, “Abdullah Öcalan’ın nikah masasına oturabileceğini düşünmüyorum. Sağlık raporu almak gibi süreçlerden geçmesi gerekiyor ve bu kriterleri sağlaması oldukça zor. O testlerde sınıfta kalabilir” şeklinde konuşmuştu.

Related Posts

Herkesin dilinde tek bir tarih var: 5 Temmuz’da ne olacak?

5 Temmuz’da büyük bir şey olacak” söylentisi son günlerde Japonya’da olduğu kadar Türkiye’de de dikkat çekiyor. Herkesin dilinde aynı soru var: “Bu tarihte ne yaşanacak?” Popüler bir mangadaki sahneyle başlayan bu kehanet dalgası, şimdi sosyal medyada gerçek bir paniğe dönüşmüş durumda.

Ankara’da 5 katlı binada yangın

Ankara’da 5 katlı bir binanın çatısında çıkan yangın söndürüldü.

İyi Parti’den kanun teklifi: Alican Sınır Kapısı’nın ismi, “Talat Paşa Sınır Kapısı” olarak değiştirilsin!

“Talat Paşa, Türk Milletinin haklı davasını canı pahasına omuzlamış bir kahramandır” 

Avustralya aşırı yağış ve şiddetli rüzgarlara teslim: 35 bin ev ve iş yeri elektriksiz kaldı

Avustralya’da aşırı yağış ve kuvvetli rüzgarlar etkili oldu. Ekstrem hava koşulları nedeniyle çok sayıda uçuş iptal edilirken, 35 bin ev ve iş yeri elektrik kesintilerinden etkilendi.

Bursa’da göçmen kaçakçılığı operasyonu

Bursa’da düzenlenen göçmen kaçakçılığı operasyonunda, yasa dışı yollarla kente getirildiği tespit edilen 7 düzensiz göçmen yakalanırken, olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen araç sürücüsü gözaltına alındı.

Progress MS-29 uzay aracı Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrıldı

Roscosmos, Progress MS-29 kargo aracının Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan (UUİ) ayrıldığını bildirdi.