Karadeniz’in su ürünleri ihracat geliri 19 milyon doları aştı

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı: Yılın İlk Ayında 17 Ülkeye Su Ürünü İhraç Edildi

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, yaptığı açıklamada, bölgeden Ocak ayında 17 farklı ülkeye su ürünü ihraç edildiğini belirtti.

Ocak ayında Karadeniz bölgesinden toplamda 2.798 ton su ürününün ihraç edildiğini ve bu sayede 19.376.620 dolarlık bir gelir elde edildiğini söyleyen Kalyoncu, bölge ihracatında Rusya Federasyonu’nun 6.451.269 dolarlık payla ilk sırada yer aldığını ifade etti. Yunanistan ve Hollanda ise sırasıyla 3.818.840 dolar ve 2.473.997 dolarlık ihracatla listeye girdi.

Kalyoncu, geçen yıla göre farklı olarak Yunanistan ve Ukrayna’ya da su ürünü ihraç edildiğini belirterek, ihracatın ve ülke çeşitliliğinin artırılması için çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Gelecek günlerde bölge su ürünleri ihracatının daha da artacağını umut ettiklerini dile getiren Kalyoncu, bölgenin potansiyelinin tam anlamıyla değerlendirilerek daha fazla ülkeye ihracat yapılmasını hedeflediklerini ekledi.

Tuzla Escort
Kartal Escort
Pendik Escort
Gebze Escort
Ümraniye Escort
İstanbul escort