Akdeniz’de korkutan deprem! Uzman isimlerden ilk açıklamalar

Akdeniz’de 5,8 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, Akdeniz’de merkez üssü bulunan 5,8 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi.

Muğla’nın Marmaris ilçesine 10,43 kilometre uzaklıkta meydana gelen depremin, 67,91 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

Depremin ardından yer bilimci Okan Tüysüz depremle ilgili açıklamalarda bulundu.

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, yaşanan deprem hakkında şunları söyledi:

  • Ege Bölgesi dünyanın en sık deprem üreten bölgelerinden biridir. Jeolojik yapısı nedeniyle Ege Denizi ve çevresinde sık sık depremler meydana gelmektedir.
  • Rodos’tan Fethiye’ye kadar uzanan bir fay hattı bulunmaktadır ve bu hat üzerinde derin depremler meydana gelebilmektedir.
  • Yaşanan depremin ciddi bir hasara neden olmayacağı düşünülmektedir. Ancak özellikle eski binalarda hasar oluşabileceği belirtilmektedir.
  • 2020’deki depremin 32 katı büyüklüğündeki bu depremin İzmir’i etkilemeyeceği öngörülmektedir.
  • Kuşadası’nda bulunan Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, yaşadığı depremi “Güney Ege dalma batma kuşağı”nda gerçekleştiğini belirterek açıklamalarda bulundu.

Yaşanan depremlerin ardından vatandaşlar, deprem risklerine karşı tedbirli olmaları gerektiği konusunda uyarılmaktadır.

Related Posts

CHP’li İbrahim Arslan’dan belediye başkanlarının görevden uzaklaştırılmasına tepki!

CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan, İçişleri Bakanlığı tarafından CHP’li bazı belediye başkanlarının görevden uzaklaştırılmasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. “Bu operasyonlar hukuki değil, intikam düzenini hakim kılmak için yapılan siyasi darbedir” diyen Arslan, “Bu mücadele sadece bir partinin değil, Türkiye’nin demokrasi mücadelesidir” ifadelerini kullandı.

1 Temmuz’da başlayacak: Tutar 252 bin TL’ye yükseldi

Karayolu yolcu taşımacılığı sektöründe uygulanan Zorunlu Koltuk Ferdi Kaza Sigortası kapsamında teminat tutarlarında artışa gidildi.

20 bin kişi tahliye edildi! 3 bomba etkisiz hale getirildi

Almanya’nın Köln kentinde bulunan İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma patlamamış 3 bomba uzman ekipler tarafından etkisiz hale getirildi. Köln Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, yapımı ABD’ye ait olan 3 bomba imha edilmeden önce …

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İstanbul müzakerelerini değerlendirdi: Avrupa’dan silah almaya devam eden kışkırtıcı eylemlere boyun eğmemek önemli

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İstanbul müzakerelerini değerlendirdi: Avrupa’dan silah almaya devam eden kışkırtıcı eylemlere boyun eğmemek önemli

AKP’li isimden bayram öncesi Bakan Yerlikaya’ya ağır sözler: ‘Devlet, vatandaşına tuzak kurmaz’

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Kurban Bayramı öncesi alınan tedbirleri açıkladı. Bakan Yerlikaya’nın, “Buradan otoyolları kullanacak olan vatandaşlarımıza hassaten söylüyorum, her 30 kilometrede bir radar var gece ve gündüz. Otoyollarda 120 radarımız olacak. Tek bir derdimiz var, trafikte can kayıpları olmasın, yaralanma olmasın” sözlerine AKP’li Şamil Tayyar’dan çok sert bir tepki geldi.

Murat Yetkin: Son gelişmeler Ankara’nın Suriye ve PKK ile ilgili süreçlerinin pürüzsüz olmadığını gösterdi, her türlü aksiliğe hazır olmak gerek

Murat Yetkin: Son gelişmeler Ankara’nın Suriye ve PKK ile ilgili süreçlerinin pürüzsüz olmadığını gösterdi, her türlü aksiliğe hazır olmak gerek