Bakan Göktaş: “Şehitlerimizin emanetine sahip çıkmak en büyük sorumluluğumuz”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş Muş’ta Şehit Aileleri ve Gazilerle Buluştu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Muş’a çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldi ve şehit aileleri ile gazilerle bir araya geldi. Bakan Göktaş, Türkiye’nin “Terörsüz Türkiye” hedefine vurgu yaparak, “Şehitlerimizin emanetine sahip çıkmak en büyük sorumluluğumuz” ifadelerini kullandı.

Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürü Muharrem Kurt ile birlikte Muş’a gelen Bakan Göktaş, öncelikle İl Jandarma Komutanlığı Sosyal Tesislerinde şehit aileleri ile bir araya geldi. Daha sonra Valiliği ziyaret eden Bakan Göktaş, Vali Avni Çakır’dan kentte yürütülen yatırımlar ve hizmetler hakkında bilgi aldı. Muş ziyareti hakkında konuşan Bakan Göktaş, “Bu toprakların ruhuna uygun şekilde hizmet etmeye gayret ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ecdadımızın mirasına sahip çıkıyoruz” dedi.

Bakan Göktaş, Türkiye’nin terörsüz bir geleceğe ilerlediğini vurgulayarak, “Muş programımız kapsamında şehit ailelerimiz ile bir araya geldik. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde, milletimizin kararlılığı ile Türkiye, büyük devlet olmanın sorumluluğuyla artık terörsüz bir geleceğe yürüyor. Terörsüz Türkiye, kararlı ve her ayrıntısı dikkatle düşünülmüş stratejik bir adım, tarihi bir duruştur. Her zaman olduğu gibi bu süreçte de şehit yakınlarımız ve gazilerimiz başta olmak üzere milletimizin tüm fertlerinin hassasiyetlerini düşünerek hareket ediyoruz. Her adımda aziz şehitlerimizin emaneti olan ailelerimiz ve kıymetli gazilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

2025 yılı Aile Yılı

2025’in “Aile Yılı” ilan edildiğini hatırlatan Bakan Göktaş, bu kapsamda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Her şehrin kendine özgü ihtiyaçları var. Bu nedenle saha ziyaretlerini önemsiyoruz. Kuruluşlarımızın hizmet süreçlerini yerinde görüyor, buna göre planlama yapıyoruz. Vatandaş odaklı bir anlayışla hareket ediyoruz. Engelli, kadın, yaşlı ve çocuklar başta olmak üzere toplumun her kesiminin yaşam kalitesini artırmak için projeler geliştiriyoruz” şeklinde konuştu.

Güçlü bir sosyal devlet için çalıştıklarını ifade eden Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vizyonu doğrultusunda insan odaklı sosyal politikaları hayata geçirdiklerini belirtti. Bakan Göktaş, Muş’a yapılan yatırımlar hakkında şu bilgileri paylaştı: “23 yılda kentte toplam 72,7 milyar liralık yatırım gerçekleştirdik. 2017’den bu yana 78 binin üzerinde hane ziyareti gerçekleştirdik. Beş kadın kooperatifiyle kadınları üretime dahil ediyoruz. Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın hayata aktif katılımını önemsiyoruz.”

Bakan Göktaş, kentte evde bakım yardımı için ayrılan kaynaklar hakkında da bilgi vererek, “Çağın risklerine karşı aile yapısını güçlendirmek önceliğimiz. Doğum destek sistemimizi güncelledik ve ödemeleri sürdürüyoruz. Muş’ta ise 1830 anneye toplam 17,3 milyon lira ödeme yapıldı” dedi.

Vatandaşların huzur ve refahını önde tuttuklarını belirten Bakan Göktaş, hizmetlerin niteliğini artırmak için çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

Related Posts

YKS birincisinin kardeşi de LGS şampiyonu çıktı! Başarısının sırrını anlattı

YKS’de TYT ve AYT sayısal birincisi Gaziantep Nizip Fen Lisesi öğrencisi Ahmet Eren Özyurtseven oldu. Türkiye birincisi Özyurtseven, “Sabah heyecanla uyandım. Birinci olduğumu gördüm. Bilgisayar mühendisliği düşünüyorum. Her zaman dikkatli çalıştım” dedi. Özyurtseven’in kardeşi Kerim Özyurtseven’in de LGS birincisi olduğu öğrenildi. Kardeşler birinciliklerini birbirlerine sarılarak kutladı.

Yer: Adana! Doğumuyla hem bir neslin hem de dünyaya gelecek bebeklerin kaderini değiştirdi

Adana’da topuk kanı sayesinde fenilketonüri hastalığı erken teşhis edilen 10 yaşındaki E.K., aldığı tedaviyle sağlıklı gelişimini sürdürürken, aynı test ailesindeki iki kardeşin daha hastalığını ortaya çıkardı. E.K.’nin ağabeyi ve ablası geç de olsa tanı alarak tedaviye başladı. Uzmanlar ise erken tanının önemine dikkat çekerek topuk kanı testinden vazgeçilmemesi gerektiğini belirtiyor.

Kıbrıs Barış Harekatı’na Katılan Mücahitlerin Anıları

51 yıl önceki Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan mücahitler, o zorlu günleri anlattı.

Piraziz’de Zincirleme Kaza: 1 Ölü

Giresun Piraziz’de 2 tır ve 3 otomobilin karıştığı kazada Muhittin Deniz hayatını kaybetti.

Hayranının Acun Ilıcalı’ya seslenişi bomba: Tayyip Erdoğan gibi…

Eski Fenerbahçe yöneticisi ve Hull City Başkanı Acun Ilıcalı, yaz tatilini Çeşme’de sürat teknesiyle geçirdi. Ilıcalı, burada hayranlarıyla buluşup fotoğraf çektirdi. O anlarda bir hayranının “Yolun Recep Tayyip Erdoğan gibi olsun” demesi ise sosyal medyada gündem oldu.

Yasak tanımayan rota: Dünyanın en büyük tanker filosunda petrol çatlağı

AB’nin yeni yaptırımlarına karşın Yunan gemilerinin Rus petrolünü taşımaya devam etmesi bekleniyor.