Kazlara Şartlı Tahliye

BALIKESİR’de Kümese Kapatılan Kazlara ‘Şartlı Tahliye’

BALIKESİR’de denize girdikleri için şikayet edilerek kümese kapatılan kazlara, haberimizin ardından ‘şartlı tahliye’ geldi. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, kazların denize girmemek ve sokağa çıkmamak şartıyla kümesten çıkmalarına izin verdi. Kazlar artık bahçede gezebilecek ve su kaplarındaki su ile serinleyebilecekler.

Mehmet Keşniş’in Kazlarla Başlayan Serüveni

Erdek ilçesinde yaşayan Mehmet Keşniş, 11 yıl önce aldığı 2 kazla çiftlik hayatına başladı. Kazların sayısı zamanla artarken, Keşniş kazları kesmeyip satmadı. Her sabah kafenin bahçesinden çıkan kazlar yıllarca sahile inerek denize girdi. Ancak sayıları artınca çevredekiler rahatsız oldu ve yetkililer müdahale etti.

1 ay boyunca kümeste kalan kazların bir kısmının öldüğü iddia edilirken, haberimizin ardından ‘şartlı tahliye’ kararı alındı. Kazlar artık denize giremeyecek olsalar da en azından bahçede özgürce dolaşabilecekler. Bu karar, kazlar için bir nevi denetimli serbestlik anlamına geliyor.

Çevre Sakinleri de Mutlu

Kazların özgürlüğüne kavuşması sadece sahiplerini değil, çevre sakinlerini de mutlu etti. Keşniş, “Olayın bir kişinin şikayetiyle başladığını düşünüyoruz. Ama herkes sevindi, hatta yemek bile getirdiler. Şimdi kazlar özgürce dolaşabiliyor, herkes mutlu” şeklinde konuştu.

Related Posts

Cumhurbaşkanı açıkladı, komşuda su krizi patlak verdi: Son yüz yılın en düşük seviyesine indi

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, başkent Tahran’daki su krizine ilişkin, “Rezervlerimiz endişe verici bir durumda” dedi.

İstila kontrolden çıktı, tatilcilerin gözde adasını yılanlar bastı! Nedenini duyan birçok şehri korku sardı

Yaz sıcaklarının etkisiyle kontrolden çıkan yılan istilası, tatilcilerin gözde adasını sararken, istilanın nedeni birçok şehirde paniğe yol açtı.

6,2 milyon dolarlık muzu tek lokmada yedi

Fransa’daki Centre Pompidou-Metz Müzesi’nde sergilenen Maurizio Cattelan’ın 6,2 milyon dolarlık “Comedian” adlı eseri, (duvara bantlanmış muz) bir ziyaretçi tarafından sökülüp yenilmesiyle bir kez daha gündeme oturdu. Olay sonrası müze ekipleri …

Erzurum’da Kuvvetli Sağanak

Erzurum’da etkili sağanak, cadde ve sokaklarda su birikintilerine yol açtı, trafik aksadı.

Kilis Başsavcılığına Emre Kaya Atandı

Emre Kaya, HSK kararnamesiyle Kilis Cumhuriyet Başsavcılığına atandı ve göreve başladı.

MİT Başkanı Kalın, AK Parti’yi Ziyaret Etti

İbrahim Kalın, AK Parti TBMM grubunda ‘Terörsüz Türkiye’ sürecini görüştü, açıklama yok.