Alkol içtikten sonra havuza düşen öğretmen, meslekten men edildi

İngiltere’de bir yüzme öğretmeni, gül şarabı içtikten sonra okul havuzuna düşmesinin ardından meslekten men edildi.

Bir Öğretim Düzenleme Kurumu paneli, Liam Knight adındaki öğretmenin bir sınıf genç öğrenciyle sudayken “sözlerini gevelediğini, gözlerinin kan çanağına döndüğünü ve odaklanamadığını veya yönünü bulamadığını” açıkladı.

Mahkemeye, öğretmenin öğle tatilinde satın aldığı bir şişe gül şarabının daha sonra personel tuvaletlerinde bulunduğu söylendi. Yüzme öğretmeni, şarabı bir parkta tükettiğini ifade etti.

Knight’ın işe başladıktan sadece bir ay sonra okula alkol getirdiğini ve ayrıca yöneticilere söylemediği ilaçları da aldığını açıklayan mahkeme heyeti, ilaçlardan birinin veya her ikisinin de “uyuşukluk yaşamasına neden olduğunu” belirtti.

ÖĞRETMEN İTİRAF ETTİ

Dersten önce bir doz ilaç aldığını ve ayrıca şarap içtiğini itiraf eden Knight, sınıfından sorumlu olmak ya da havuzda bulunmak için “uygun durumda olmadığını” kabul etti.

Mahkeme heyetine, Knight’ın “ne içtiğini tam olarak hatırlayamadığı”, ancak “muhtemelen şarabı doğrudan şarap şişesinden tüketmiş olabileceği” ifadesi verildi.

Mahkeme heyeti, Knight’ın derse başladığında “ayaklarının üzerinde duramadığını, anlaşılır bir şekilde konuşmakta zorlandığını ve odaklanamadığını ya da yönünü bulamadığını” söyledi.

Mahkeme heyeti tarafından yapılan açıklamada, “Knight’ın bu olayda yüzme dersini farklı bir şekilde yürüttüğüne dair kanıtlar vardı, çünkü sayım ya da kayıt yapmamıştı ve genel tavırları farklıydı. Bu davada panel, tüm iddiaların kanıtlandığını ve kanıtlanan bu gerçeklerin kabul edilemez mesleki davranış anlamına geldiğini tespit etmiştir. Knight’ın davranışları beklenen standartların önemli ölçüde gerisinde kalmıştır” denildi.

Mahkeme, Knight’ın görevi kötüye kullanmaktan suçlu olduğu sonucuna varararak, iki yıllık bir inceleme süresi ile öğretmenlik mesleğinden men etti.

Related Posts

‘Diva’ çıldırdı: Sosyal medyada ifşa etti

Bülent Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla dikkat çekti. Bir kişiye zor durumda olduğu için insani duygularla gönderdiği paraya dair dekontları paylaşan Ersoy, 16 bin TL’lik yardımın geri ödenmesini isteyerek sitem etti.

Vezirköprü’de 5 Bin Kök Kenevir Ele Geçirildi

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde, kenevir ekimi yapan 2 kişi gözaltına alındı.

Ağrı’da Feci Kaza: Cezaevi İzinlisi Hayatını Kaybetti

Ağrı’da cezaevinden izinli çıkan Emre Angay’ın aracı kontrolden çıkarak kaza yaptı; Angay hayatını kaybetti.

Özel hastanede doktorsuz doğum skandalı

Ankara’da özel hastaneye başvuran bir kişinin doktor bulunmaması nedeniyle odada kendisinin doğum yaptığı iddia edildi.

Emekli olduğu gün kazada yaşamını yitirdi

Amasya’da bir kişi, emekli olduğu gün traktörün devrilmesi sonucu hayatını kaybetti.

Tekirdağ’da Renkli Tarlalar Turist Akınına Sebep Oldu

Kanola, lavanta ve ayçiçeği tarlaları, Tekirdağ’a binlerce turisti çekerek doğal güzellik sunuyor.