Bakan Yerlikaya duyurdu: 436 bin 630 araca/sürücüye işlem yapıldı

İçişleri Bakanlığı’ndan Yeni Yıl Trafik Denetim Sonuçları

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yapılan açıklamaya göre, yeni yıl tedbirleri kapsamında 30 Aralık 2024-2 Ocak 2025 tarihleri arasında emniyet ve jandarma trafik ekipleri tarafından 2 milyon 749 bin 743 araç denetlendi. Bu denetimler sonucunda alkol etkisinde araç kullandığı belirlenen 5 bin 494 sürücüye işlem yapıldı.

Ayrıca, ışıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları (çakar) mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan 63 kişiye, hız ihlalinde bulunan 110 bin 62 sürücüye, periyodik muayenesi yaptırmamış 23 bin 851 araca, emniyet kemeri takmayan 17 bin 660 sürücüye, sürücü belgesiz araç kullanan 11 bin 971 kişiye ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 7 bin 884 kişiye olmak üzere diğer işlemlerle birlikte toplam 436 bin 630 araç ve sürücüye işlem uygulandı.

Related Posts

CHP’li Ağbaba: Öcalan’la barışarak Özgür Özel’e savaş açarak barış olmaz

CHP’li Ağbaba: Öcalan’la barışarak Özgür Özel’e savaş açarak barış olmaz

Tunç Soyer’in tutukluluğuna itiraz edildi

Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in avukatları Büyükşehir Belediyesine yönelik soruşturma kapsamında verilen tutuklama kararına itiraz etti. İtiraz dilekçesinde, “Bu soruşturma dolandırıcılıkla değil, halkın ucuz ve güvenli konutlarda yaşamasını amaçlayan bir yerel yönetim çabasıyla ilgilidir” denildi.

Turist baba ve kızı açık denize sürüklendi: Kabusu yaşadılar

Ege Denizi’nde akıntıya kapılıp açığa sürüklenen turist baba ve kızı kabus yaşadı.

Saray ile Bakan kavgasına eski vekil de karıştı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, Kültür Yolu Festivali nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u eleştirdi. Saral’ın paylaşımına, AKP 27. Dönem Milletvekili Selim Gültekin tepki gösterirken, ilerleyen saatlerde Saral’a destek niteliğinde bir açıklama da Metin Külünk’ten geldi.

Özel, CHP’li belediyelere yapılan operasyonlara karşı partisinin başkanlarıyla toplandı: ‘Bayrağı bırakmak yok’

CHP’li belediye başkanları ile bir araya gelen Özgür Özel’in önceki toplantılardaki gibi “Sokaktan çekilmeyeceğiz” diyerek mitinglerle süren eylem planına ilişkin konuştuğu kaydedildi.

İmamoğlu’nun afişlerinin toplatılmasına Bakan Yerlikaya’dan tek cümlelik yanıt

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İmamoğlu’nun afişlerinin toplatılmasına ilişkin soru önergesine yanıt verdi. Yerlikaya görev ve sorumluluk alanlarında yer almadığını belirtti.