Bolu İl Özel İdaresi, topu Turizm Bakanlığı’na attı: Yetki onlarda!

Grand Kartal Oteli Hakkında Son Gelişmeler

Grand Kartal Oteli’nin 29 Aralık 2015’te yapılan son ruhsat yenileme işlemiyle ilgili olarak Bolu Valisi adına İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli’nin imzası bulunmaktaydı. Köstereli, NOW Haber’den Alican Uludağ’ın sorularını yanıtladı ve yangınla ilgili yetki durumunu açıklığa kavuşturdu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, otelin denetim yetkisi konusunda şunları söyledi: “Ruhsat ve iskan yetkisi İl Özel İdare’de. Alanın genelinden de İl Özel İdare yetkilidir, Turizm Bakanlığı değil. İş yeri açma çalışma ruhsatının yenilenmiş olması, benim için itfaiye raporunun da yenilenmiş olduğu diğer raporların yenilenmiş olması anlamına gelir.”

Köstereli, Bakan Ersoy’a şu şekilde cevap verdi: “Burası turizm belgeli bir işletme. Yönetmelikte bu tür yerlerin denetiminin kimde olduğu belli.” İl Özel İdaresi’nin Genel Sekreteri Köstereli, şu açıklamalarda bulundu: “İl Özel İdaresi’nin denetim gibi bir görevi yok. Burası turizm belgeli bir işletme. Yönetmelikte bu tür yerlerin denetiminin kimde olduğu belli. Yönetmelikte her şey açıkça belirtilmiştir.”

Köstereli, 2015 yılındaki ruhsatın sadece otelin adres değişikliğiyle ilgili olduğunu belirtti ve “Adres değişikliği sırasında ek bir belge istenmez, sadece belge üzerindeki adres güncellenir” dedi.

Otel sahibi Halit Ergül ise otelin Bakanlık tarafından denetlendiğini ve herhangi bir sorun bulunmadığını iddia etti. Ergül, “Gerekli denetimler yapılmıştır. En son denetim Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 15 Aralık’ta gerçekleştirildi. Bu denetimde sadece engelli odalarının kapılarıyla ilgili bazı eksiklikler tespit edildi. Ancak yangınla ilgili herhangi bir sorun bulunamadı” şeklinde konuştu.

Related Posts

Gerçeklerin sesi SÖZCÜ TV yeniden yayında

RTÜK, SÖZCÜ TV’ye İmamoğlu protestolarının canlı yayınlanması nedeniyle bugüne dek görülmemiş cezayı uyguladı. 10 günlük karartmanın ardından SÖZCÜ TV gerçeklerin sesi olarak yeniden izleyicileriyle buluştu.

54. Deniz Kuvvetleri Kupası Tamamlandı

Deniz Kuvvetleri Kupası Yat Yarışı, Göcek’te ödül töreniyle sona erdi. Dereceye girenler ödüllerini aldı.

Bakan Göktaş: “Şehitlerimizin emanetine sahip çıkmak en büyük sorumluluğumuz”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Muş’ta şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

Onuachu’dan Trabzonspor’a kötü haber! İşte sahalardan uzak kalacağı süre

Trabzonspor, Paul Onuachu’nun sol ayak bileği kemiklerinde darbeye bağlı yoğun ödem, ayak bileği bağlarında ise kısmi yaralanma tespit edildiğini açıkladı. Yıldız ismin sahalardan en az 4 hafta uzak kalacağı tahmin ediliyor.

Samsun’un 2025 Fındık Rekolte Tahmini Belirlendi

Samsun’un 2025 yılı fındık rekoltesi 91 bin 456 ton, Çarşamba 44 bin 583 ton ile lider oldu.

Kayseri’de Kurumsal Aidiyet Eğitimi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, personele yönelik ‘Kurumsal Aidiyet Eğitim Programı’ düzenledi.