CHP’nin ‘Demokrasi Nöbeti’ sürüyor: “Halk iradesi gasp edildi”

Esenyurt CHP’lilerinin ‘Demokrasi Nöbeti’ Devam Ediyor

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in tutuklanması sonrasında CHP’li vatandaşlar, ilçede ‘Demokrasi Nöbeti’ne devam ediyor. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen nöbetin 61’inci gününde konuşan CHP Esenyurt Kadın Kolları Başkanı Semra Kahraman, “Bugün Ahmet Özer’in tutuklanması, sadece bir bireyin değil, hepimizin mücadelesinin engellenmesi anlamına geliyor” şeklinde konuştu.

CHP’liler, Ahmet Özer’in yerine atanan kayyuma karşı direnişlerini sürdürürken Demokrasi Nöbeti’nde söz alan Semra Kahraman, CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Besi Kaya ve Ordu Gürgentepe Belediye Başkanı Cemil Coşkun’un da konuşmalarına yer verildi.

Kahraman, Ahmet Özer’in tutukluluğunu vurgulayarak, “Toplumumuz için önemli bir figür olan belediye başkanımız Ahmet Özer, sadece bir akademisyen değil, aynı zamanda toplumsal adaletin ve insan haklarının savunucusu olarak tanınıyor. Onun tutuklanması sadece bir bireyin değil, toplumsal adaletin zedelenmesi anlamına gelmektedir” ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Besi Kaya ise, “Ahmet Özer’in tutuklanmasıyla Esenyurt halkının iradesi gasp edilmektedir. Halkın iradesi asla yok sayılamaz. Esenyurt, kayyumların değil halkın yönetimindedir. Ahmet Özer özgürlüğüne kavuşana kadar mücadelemiz sürecek” dedi.

  • TIKLAYIN – DEM Parti’den İmralı görüşmesine dair açıklama: Öcalan’dan “Çağrı yapmaya hazırım” mesajı
  • TIKLAYIN – Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum: Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kürtlerin de milli devletidir; Türkiye yüzyılı, Türk ve Kürt yüzyılıdır
  • TIKLAYIN – Güney Kore’de yolcu uçağının inişte kontrolden çıkması sonucu 167 kişi hayatını kaybetti
  • TIKLAYIN – 3 günde 4 uçak kazası: Uçaklara neler oluyor?
  • TIKLAYIN – DEM Parti heyetinin İmralı ziyareti: Yeni sürecin ilk adımı mı, 2013-2015 arasında çözüm sürecinde neler yaşanmıştı?

Related Posts

Katil İsrail’in Gazze’deki son saldırılarında 11 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusunun, Gazze’de yürüttüğü soykırım devam ederken, çeşitli bölgelerde düzenlediği son saldırılarda 11 Filistinli yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı.

CHP’li belediye başkanı skandalı ortaya çıkardı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, AKP vekili Cahit Özkan’la önceki AKP’li Belediye Başkanı Zeybekci’nin, kendi yanında çalışan personelin maaşlarını Dbelediyeye ödettiğini ve bu kişileri devlet memuru yaptığını öne sürdü.

Hamaney’den ABD’ye tehdit: Gerekirse yine vururuz

İRAN’ın dini lideri Ali Hamaney, önceki gün ABD’ye yönelik yeni bir tehditte bulunarak, gerekli olması halinde Ortadoğu’daki Amerikan askeri üslerini yeniden vurabileceklerini duyurdu.

AB’den ABD’ye tarife misillemesi uyarısı: AB’nin çıkarlarını korumak için bütün adımları atacağız

ABD’nın 1 Ağustos’tan itibaren AB ürünlerine yüzde 30 oranında tarife uygulayacağını açıklamasının ardından, AB’den tarife misillemeleri uyarısı geldi.

CHP’li Ağbaba: Öcalan’la barışarak Özgür Özel’e savaş açarak barış olmaz

CHP’li Ağbaba: Öcalan’la barışarak Özgür Özel’e savaş açarak barış olmaz

Tunç Soyer’in tutukluluğuna itiraz edildi

Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in avukatları Büyükşehir Belediyesine yönelik soruşturma kapsamında verilen tutuklama kararına itiraz etti. İtiraz dilekçesinde, “Bu soruşturma dolandırıcılıkla değil, halkın ucuz ve güvenli konutlarda yaşamasını amaçlayan bir yerel yönetim çabasıyla ilgilidir” denildi.