Dijital Dönüşüm ile Lojistik Sektöründe Karbon Ayak İzi Azalıyor

Dijital Teknolojiler Lojistik Sektöründe Karbon Ayak İzini Azaltıyor

Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Lojistik Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yiğit Kazançoğlu, lojistik süreçlerini optimize etmek ve karbon ayak izini azaltarak döngüsel ekonomiyi desteklemek için dijital teknolojilerin sektöre önemli bir katkı sağladığını belirtti.

Prof. Dr. Kazançoğlu, değişen tedarik zincirleri ve teknolojinin gelişimiyle lojistik sektörünün doğrudan etkilendiğini vurgulayarak, dijital dönüşüm ve yapay zeka uygulamalarının hızla büyüyen lojistik sektörü için stratejik bir ortak olduğunu ifade etti.

Yeşil dönüşüm ve dijital dönüşümün lojistik sektörü için önemli iki eşik olduğunu vurgulayan Kazançoğlu, bu dönüşümlerin birbirini tamamlayarak sektöre önemli katkılar sağladığını belirtti. Dijitalleşmenin yeşil lojistiğe büyük fayda sağladığını ifade eden Kazançoğlu, lojistik sektörünün devasa boyutlara ulaştığını ve küreselleşmenin etkisiyle tedarik zincirlerinin yönetiminin hayati önem taşıdığını dile getirdi.

Prof. Dr. Kazançoğlu, Türkiye’nin lojistikte dijitalleşme konusunda önemli adımlar attığını belirterek, özellikle uluslararası organizasyonlara entegre olan büyük lojistik firmalarının dijitalleşme sürecine hızla adapte olduğunu söyledi. Orta ve küçük ölçekli firmaların ise dijital dönüşüm konusunda daha fazla desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Şehir lojistiği kavramının günümüzde büyük önem kazandığını belirten Kazançoğlu, e-ticaretin artmasıyla teslimat süreçlerinde esneklik ve hızın önemli hale geldiğini ifade etti. Günümüzde her ürünün eve kadar gelmesiyle şehir lojistiğinin baskısının arttığını söyleyen Kazançoğlu, dijital teknolojilerin bu alanda önemli bir rol oynadığını ve önümüzdeki yıllarda daha da artan bir konu olacağını belirtti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Related Posts

Otomotiv sektöründe ilk “İş’te Eşit Kadın Sertifikası” sahibini buldu

Sürdürülebilirlik Akademisi ve Intertek iş birliği ile gerçekleştirilen bağımsız denetimi başarıyla tamamlayan Borusan Otomotiv Grubu, iş hayatında kadınlara eşit haklar ve fırsatlar sunan kurumlara verilen “İş’te Eşit Kadın Sertifikası”nı almaya hak kazandı.

Karadelikler: Son değil, başlangıç mı?

Yeni bir araştırma evren anlayışımızı kökten değiştirebilir. Araştırmada karadeliklerin potansiyel olarak zamanı evrene geri püskürtebileceği öne sürülüyor.

Sosyal medyada ortalık karıştı: Grok neden herkese hakaret ediyor?

Sosyal medya platformu X’in yapay zeka uygulaması Grok, dün akşam AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan da aralarında bulunduğu çok sayıda isme yönelik hakaret içerikli paylaşımlar yaptı. Yurttaşlar Grok’a ne olduğunu merak etti. Peki, Grok neden herkese hakaret ediyor?

TikTok yasaklara çözüm buldu: Satış ve yeni TikTok uygulaması masada

TikTok’un uzun süredir devam eden ‘yasak’ sorunu firmanın bu uygulama yerine tamamen yeni bir uygulama çıkarması ile son bulabilir: Yeni uygulama ve satış anlaşmasının masada olduğu belirtiliyor.

Güneş Sistemi’ne giren gizemli bir cisim keşfedildi!

Güneş Sistemi’nde şu sıralar son derece ilginç bir misafirimiz var. Uzmanların gözlemlerine göre yıldızlararası uzaydan gelmiş olabileceğini düşünülen bu gizemli cismin araştırılması için yoğun bir mesai harcanıyor. Eğer tahminler doğru çıkarsa, bu cisim tarihte tespit edilen ve sistemimize giren üçüncü yıldızlararası ziyaretçi olacak.

İki ay yatarak NASA’dan para kazanıyorlar!

NASA, Mars yolculuğunu simüle eden sıra dışı bir deney için gönüllüler arıyor. NASA bu iş için tek bir şart istiyor. O şartı sağlayamayanlar eleniyor. İşte NASA’nın o şartı…