Düzce’de Filistin İçin Yürüyüş

Düzce’de Küresel Sumud Filosu’na Destek Yürüyüşü

Düzce’de, Gazze’ye insani yardım götürmek amacıyla yola çıkan ve İsrail saldırısına uğrayan Küresel Sumud Filosu’na destek için yürüyüş düzenlendi.

Cedidiye Meydanı’nda yapılan etkinliğe Filistin’e Destek Platformu ve Özgür Kudüs Platformu tarafından organize edilen yürüyüşe, sivil toplum kuruluşları üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Türk ve Filistin bayrakları taşıyan katılımcılar, Gazze’deki dramı anlatan pankartlarla meydanı doldurdu. Etkinlik sırasında “Sumud’a selam, direnişe devam”, “siyonist İsrail, işbirlikçi Amerika”, “özgür Filistin, katil İsrail” gibi sloganlar atıldı.

Programda Gazze’deki insani krizi anlatan şiirler okundu. Memur-Sen İl Başkanı İsmail Atay, İsrail’in yıllardır uyguladığı terör politikalarıyla yüz binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve milyonlarca kişinin evinden edildiğini belirtti.

Atay, Gazze’de İsrail saldırıları sonucu binlerce kişinin hayatını kaybettiğini ve on binlercesinin enkaz altında kaldığını dile getirerek, Gazze’deki ablukanın artık dayanılmaz bir seviyede olduğunu vurguladı.

İsrail’in yardım gemilerine yönelik saldırılarını kınayan Atay, Sumud Filosu’nun Gazze’ye yardım götürerek krize dikkat çektiğini ve yeni girişimlere öncülük ettiğini ifade etti.

Yapılan açıklamaların ardından grup, Anıtpark Meydanı’na doğru sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir