“FETÖ muhbirleri” davasının tarihi belli oldu

Ankara’da Terör Örgütü Üyeliği İddianamesi Acele Edildi

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklar polis memuru Serkan Dinçer’in “silahlı terör örgütüne üye olmak” ve eski Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner ile eski Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan’ın “örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek”, “gizliliği ihlal” ve “görevi kötüye kullanma” suçlarından hapis istemiyle hazırlanan iddianame üzerindeki incelemesini tamamladı.

İddianameyi kabul eden mahkeme, davanın ilk duruşmasının 21 Şubat 2025’te görülmesini kararlaştırdı.

Terör Soruşturması Bürosu, Ankara Emniyet Müdürlüğündeki Sanıkları İnceledi

Terör Suçları Soruşturma Bürosunca hazırlanan iddianamede, “zahir çamlıca” kullanıcı adlı X hesabından Emniyet Genel Müdürlüğü, Siber Suçlarla Mücadele Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı ve bu birimlerde çalışan emniyet personeline yönelik provokatif paylaşımlar yapıldığı ve FETÖ’nün medya yapılanmasında yer alan Cevheri Güven’in X’teki paylaşımlarının ilgili hesaptan yeniden yayımlandığı tespiti üzerine soruşturma başlatıldığı anlatıldı.

Söz konusu hesabı Ankara Emniyet Müdürlüğünde görevli polis Serkan Dinçer’in kullandığının tespit edildiği belirtilen iddianamede, sanıkların dijital materyallerindeki incelemede elektronik posta adresi, mesajlar, dosyalar ve fotoğraflarında ele geçirilen belgelerin, Güven’in YouTube kanalındaki içeriklerdeki belge ve bilgilerle birebir aynı olduğuna dikkati çekildi.

İddianamede, Dinçer’in telefonunda suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan’a yönelik soruşturmaya ait 151 sayfa evrakın taranmış halinin Dinçer’in kullandığı “[email protected]” adlı e-posta adresinde kayıtlı olduğu vurgulandı.

Serkan Dinçer’in Güven’e bilgi aktarım yöntemi olarak ilgili bilgi, belge ve dokümanları aynı zamanda kendisinin de kullandığı mail adresinin “gönderilen” kutusuna kendi mail adresine mail göndererek kaydettiği, Cevheri Güven’in de bu şekilde Dinçer’in mailine girerek gönderilen mail içeriklerine ulaştığı ifade edildi.

Gizlilik İhlali İddiası

İddianamede, sanıklar eski Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner ve eski Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan’ın da Ayhan Bora Kaplan soruşturmasındaki evrakları aleniyet kazanmadan başkaca kişilerle paylaşılarak gizlilik kararlarını ihlal ettikleri belirtildi.

Bu kapsamda sanıkların gizlilik kararına rağmen uhdelerinde yürütülen soruşturma dosyasına ait evrakların henüz aleniyet kazanmadan FETÖ firarisi Güven’in YouTube kanalında yayınlanmasını sağladıkları, mevcut delillerden suçun işlenmesinin, örgütün amaç ve faaliyetlerine olanak sağladığı bilinciyle işlediklerinin anlaşıldığı bildirildi.

İddianamede, sanıkların örgüt hiyerarşisinde yer almadıkları, örgüt üyesi olduklarına ilişkin herhangi bir delilin şu aşamada elde edilemediği ancak eylemleri ile örgüte yarar sağlamak amacıyla hareket ettikleri tespitine yer verildi.

Odatv.com

Related Posts

Katil İsrail’in Gazze’deki son saldırılarında 11 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusunun, Gazze’de yürüttüğü soykırım devam ederken, çeşitli bölgelerde düzenlediği son saldırılarda 11 Filistinli yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı.

CHP’li belediye başkanı skandalı ortaya çıkardı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, AKP vekili Cahit Özkan’la önceki AKP’li Belediye Başkanı Zeybekci’nin, kendi yanında çalışan personelin maaşlarını Dbelediyeye ödettiğini ve bu kişileri devlet memuru yaptığını öne sürdü.

Hamaney’den ABD’ye tehdit: Gerekirse yine vururuz

İRAN’ın dini lideri Ali Hamaney, önceki gün ABD’ye yönelik yeni bir tehditte bulunarak, gerekli olması halinde Ortadoğu’daki Amerikan askeri üslerini yeniden vurabileceklerini duyurdu.

AB’den ABD’ye tarife misillemesi uyarısı: AB’nin çıkarlarını korumak için bütün adımları atacağız

ABD’nın 1 Ağustos’tan itibaren AB ürünlerine yüzde 30 oranında tarife uygulayacağını açıklamasının ardından, AB’den tarife misillemeleri uyarısı geldi.

CHP’li Ağbaba: Öcalan’la barışarak Özgür Özel’e savaş açarak barış olmaz

CHP’li Ağbaba: Öcalan’la barışarak Özgür Özel’e savaş açarak barış olmaz

Tunç Soyer’in tutukluluğuna itiraz edildi

Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in avukatları Büyükşehir Belediyesine yönelik soruşturma kapsamında verilen tutuklama kararına itiraz etti. İtiraz dilekçesinde, “Bu soruşturma dolandırıcılıkla değil, halkın ucuz ve güvenli konutlarda yaşamasını amaçlayan bir yerel yönetim çabasıyla ilgilidir” denildi.