“Gezegen defilesi” gerçekleşti: Kader kapılarını mı araladı?

Satürn, Venüs, Neptün, Uranüs, Jüpiter ve Mars Aynı Hatta Dizildi: Gezegen Defilesi Gökyüzünde!

25 Ocak’ta Satürn, Venüs, Neptün, Uranüs, Jüpiter ve Mars, gökyüzünde adeta bir “gezegen defilesi” oluşturdu. Bu olağanüstü gökyüzü olayı, Sabancı Üniversitesi’nden astrofizikçi Prof. Dr. Ersin Göğüş’e göre, güneş sisteminin uyumunu gösteriyor. Göğüş, “Evrenin kader kapılarının açıldığı an” yorumlarına ise şüpheyle yaklaşıyor.

“Bilim ‘astronomidir,’ astroloji değildir”

Prof. Dr. Ersin Göğüş, Hürriyet’ten Fulya Soybaş’ın sorularını yanıtlarken, 6 gezegenin aynı hatta dizilmesinin muhteşem ve nadir olduğunu vurguluyor. Göğüş’e göre, 6 gezegenin bu şekilde konumlanması 2150 yılı sonrasında tekrar gerçekleşecek bir olay. Bu nadirliğin astrologlar tarafından “kaderin kapılarının açıldığı gün” olarak yorumlanmasına karşın Göğüş, “Bilim astronomidir, astroloji değildir,” diyor.

“İlahi bir mesaj değil”

“Yaşadığımız bu gökyüzü olayı güneş sistemindeki ahengin devam ettiğini göstermekte. İlahi bir mesaj değil yani, kader kapılarının falan açıldığı yok. Gezegenler, yıldızlar… Yer değiştirir, bazen yavaşlar ya da yeniden aynı konuma gelebilirler. Bu hareketlere yüklenen anlamlar tamamen bizim bakışımızla orantılı,” diye açıklıyor Göğüş.

“İsveç’te aynı gün saatte doğan kişi ile Gazze’de aynı gün ve saatte doğan kişinin hayatı aynı olabilir mi?”

Astrolojinin yaşamımıza ve kararlarımıza etkisiyle ilgili binlerce yıldır süregelen tartışmalara işaret eden Göğüş, “Astrolojiyi kötüleme derdinde değilim ancak bilimsel görünümlü öğretiler veya yönlendirmelerin gerçek fayda sağlamadığını hatta zarar verebildiğini” belirtiyor. Göğüş, insanların neden halen astrolojiye umut bağladığını sosyolojik bir durum olarak açıklıyor ve hayatın anlamının yıldızlarda değil kişilerde olduğunu vurguluyor.

Yazının tamamı için buraya tıklayabilirsiniz.


“Marmara Denizi’ni kurtarmak için 1 milyar dolar gerekiyor” – Prof. Dr. Bayram Öztürk anlatıyor

Related Posts

Güneş Sistemi’ne giren gizemli bir cisim keşfedildi!

Güneş Sistemi’nde şu sıralar son derece ilginç bir misafirimiz var. Uzmanların gözlemlerine göre yıldızlararası uzaydan gelmiş olabileceğini düşünülen bu gizemli cismin araştırılması için yoğun bir mesai harcanıyor. Eğer tahminler doğru çıkarsa, bu cisim tarihte tespit edilen ve sistemimize giren üçüncü yıldızlararası ziyaretçi olacak.

İki ay yatarak NASA’dan para kazanıyorlar!

NASA, Mars yolculuğunu simüle eden sıra dışı bir deney için gönüllüler arıyor. NASA bu iş için tek bir şart istiyor. O şartı sağlayamayanlar eleniyor. İşte NASA’nın o şartı…

Araç vergisinde büyük değişim: ÖTV ve KDV’de yeni dönem başladı

Ekonomiye yönelik düzenlemeler içeren yeni kanun teklifiyle, fosil yakıtla çalışan bazı binek araçlar ile hem fosil yakıt hem de elektrik motoruyla çalışan bazı hibrit araçların ÖTV matrah limitleri ve vergi oranlarında değişiklik yapılması öngörülüyor.

BBC’den yapay zeka devine sert uyarı: “Dava ederiz”

Dünyanın en büyük haber kuruluşlarından biri olan BBC, Amerika Birleşik Devletleri merkezli yapay zeka firması Perplexity’ye karşı telif hakkı ihlali nedeniyle yasal süreç başlatma tehdidinde bulundu. BBC, şirketin yapay zeka destekli sohbet …

Ümraniye Belediyesi sporcusu Okan Aydoğan, Dünya Şampiyonası Milli Takım kadrosunda

Ümraniye Belediyesi Spor Kulübü’nün başarılı sporcusu Okan Aydoğan, 2025 UCI Dağ Bisikleti Eliminator (XCE) Dünya Şampiyonası için milli takım kadrosuna seçildi.

Paraşütle şehirlerarası yolculuk yaptı: Kahramanmaraş’tan Şanlıurfa’ya 7 saat uçtu

Kahramanmaraşlı yamaç paraşütü sporcusu Yılmaz Cansarı, gerçekleştirdiği uzun mesafe uçuşla dikkatleri üzerine çekti. Türkiye genelinde branşında ilk 20 sporcu arasında yer alan Cansarı, 7 saat boyunca gökyüzünde kalarak tam 230 kilometrelik mesafeyi kat etti.