İsmet İnönü vefatının 51. yılında anıldı

İsmet İnönü’nün 51. Ölüm Yılı Malatya’da Anıldı

İsmet İnönü’nün vefatının üzerinden 51 yıl geçti. Bu anlamlı gün, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Malatya’da düzenlenen özel bir etkinlikle anıldı. Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programda, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Tarihçi-Yazar Sinan Meydan ve İnönü’nün torunu, Gazeteci-Yazar Zeynep Bilgehan birer konuşma gerçekleştirdi.

“İsmet İnönü, Üstün Başarılara İmza Atmış Bir Liderdi”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, İnönü’nün askeri kariyeri hakkında konuşurken, onun çalışkanlığı ve başarılarını övdü. Bağcıoğlu şunları söyledi: “İnönü, askeri alanda yüksek başarılara imza atmış bir liderdi. Mütevazı ve dürüst kişiliğiyle tanınırken sabrı ve kararlılığıyla da öne çıkmıştı. İlkelerinden taviz vermeden verdiği kararlarla tanınan İnönü, milli mücadele yıllarındaki liderliğiyle de iz bıraktı. Aynı zamanda mükemmel bir stratejist olan İnönü, geleceği öngörebilme yeteneğiyle de bilinir. Lozan Konferansı’ndaki performansı, diplomasi alanındaki ustalığını kanıtlar nitelikteydi. İsmet İnönü’nün askeri dehasını kabul etmeyenler, sadece cehaletlerini sergilemektedirler.”

“Atatürk’ten Gelen Övgüye Layık Bir Komutan”

Tarihçi-Yazar Sinan Meydan da İnönü’nün Kurtuluş Savaşı’ndaki rolüne değinerek şu ifadeleri kullandı: “Mustafa Kemal Atatürk’ün, İsmet İnönü’ye duyduğu güven, 1916 Sicil Notu’yla belgelenmiştir. İnönü, Batı Cephesi’nde destan yazarak düzenli ordunun zaferine katkıda bulundu. İkinci İnönü Muharebesi, Türk milletinin tarihinde dönüm noktası olan zaferlerden biridir. Atatürk’ten aldığı övgüye layık görülen İnönü, nadir görülen başarılı komutanlardan biridir.”

Related Posts

Avrupalı bakanlar İran’la görüşecek: Diplomatik çözüm vurgusu

Almanya, Fransa ve İngiltere dışişleri bakanları, bu hafta İranlı meslektaşlarıyla İran-İsrail savaşı için diplomatik çözüm hakkında görüşecek. İsviçre’nin Cenevre kentinde yapılması beklenen görüşme bu cuma gerçekleşecek. Görüşme, İran ve İsrail …

CHP’li vekil, çoklu maaş alanların 54 metrelik listesiyle kürsüye çıktı: Artık yeter, çarkları kırmanın zamanı geldi

CHP’li vekil, çoklu maaş alanların 54 metrelik listesiyle kürsüye çıktı: Artık yeter, çarkları kırmanın zamanı geldi

Özgür Özel emekli ve asgari ücretli için tarih verdi: ‘Ya o zammı alacağız ya da…’

Özel, önümüzdeki hafta milyonlarca asgari ücretli ve emekli için hazırladıkları çalışmayı kamuoyuyla paylaşacaklarını açıkladı. Özel, “Meclis kapanmadan emekliye seyyanen zammı gündeme getireceğiz. Asgari ücrete Temmuz ayında zam yapılması için hem Meclis’te hem de sokakta mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Koruma altındaki 5 kız çocuğunun çamaşır suyu içti! CHP’li Aylin Nazlıaka: ‘Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı derhal istifa etmeli’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, İstanbul Ümraniye’de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Çocuk Evleri Sitesi’nde koruma altındaki beş kız çocuğunun çamaşır suyu içerek hastaneye kaldırılmasına ilişkin, “Bu trajedide göz ardı edilemeyecek bir kamu sorumluluğu ve idari ihmal söz konusudur. Bu nedenle; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı derhal istifa etmeli ve sorumluluğun gereğini yerine getirmelidir” dedi.

English Home’da satılan bir oda kokusu toplatılıyor

Ticaret Bakanlığı, insan sağlığını tehdit eden bir ürünü daha piyasadan toplatma kararı aldı. English Home markasına ait “English Home Reed Diffuser” adlı çubuklu oda kokusunun güvenlik riskleri taşıdığı tespit edildi. Bakanlık, ürünün hem yanık hem de yaralanma riski içerdiğini açıklarken, tüketicilere ürünün kullanılmaması yönünde uyarıda bulundu.

Hindistan’da 2. ’11A’ mucizesi: 270 kişinin öldüğü kazadan kıl payı kurtuldu

Hindistan’daki korkunç uçak kazasında 270 kişinin öldüğü açıklanırken bir kişinin mucize eseri kurtulduğu açıklandı. Kurtulan kişinin 11A koltuğunda oturması gündem oldu. Koltuğa bilet alan bir başka kişinin son anda kazadan sağ kurtulduğu ortaya çıktı.