İspanya’da sahte asker formalarıyla yumurta savaşı etkinliği

İspanya’da Geleneksel Els Enfarinats Festivali

İspanya’nın doğusunda, Alicante’ye bağlı Ibi kasabasında, 200 yıldır süregelen geleneksel “Els Enfarinats” festivali coşkuyla kutlanıyor. Katılımcılar, sahte asker kıyafetleri giyerek kasaba sokaklarında un ve yumurta savaşı yapıyor. Bu eğlenceli etkinlik her yıl 28 Aralık’ta Masumlar Günü kutlamaları kapsamında gerçekleşiyor.

Els Enfarinats ifadesi Valensiya dilinde ‘ekmekleme, unlama’ anlamına geliyor. Festival gün boyunca süren bu gelenekte, sahte askeri kıyafetler giyen katılımcılar şehri ele geçirmek için sahte bir darbe düzenliyor, sloganlar atıyor ve birbirlerine un bombaları ve yumurtalar fırlatıyor. Geçmişten günümüze ulaşan bu geleneğin en heyecan verici anlarından biri, katılımcıların Sant Joaquim Tapınağı’na kadar ilerlerken birbirlerine şaka yoluyla saldırmaları.

Related Posts

Trump’tan FED’e ‘Faizi düşürün’ baskısı

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’a gönderdiği notta, faiz oranlarını düşürmesi gerektiğini, aksi takdirde ülkeye “bir servete mal olduğunu” belirtti. Açıklamayı, Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt düzenlediği basın toplantısında yaptı.

CHP’nin ‘kurultay davası’ ertelendi… Özgür Özel’den ilk mesaj: ‘Süreç odaklı bir siyasi operasyon!’

CHP Kurultayı’nın iptali istemiyle açılan dava 8 Eylül’e ertelendi. Mahkeme, görevsizlik kararına itiraz sürecinin kesinleşmesinin beklenmesine karar verdi. Erteleme kararı sonrası sosyal medyadan mesaj veren CHP lideri Özel, “Bugünkü duruşmanın; sonuç odaklı değil, partimizi tartıştırmaya, iktidar yürüyüşümüzü kesmeye, mücadele azmimizi kırmaya yönelik süreç odaklı bir siyasi operasyon olduğu ortada” dedi.

ABD Büyükelçisi Barrack’tan Türk savunma sanayiine övgü: ‘İHA ve SİHA’lar büyük başarı elde etti’

İzmir’in tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı ziyaret eden Barrack, ABD-Türkiye ilişkileri ve Orta Doğu’da yaşanan son gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin savunma sanayi alanında yaptığı çalışmalara övgüde bulunan Barrack, Baykar’ın TB2 ve Bayraktar gibi SİHA’larının büyük başarı elde ettiğini, Türk Hava Yolları’nın dünyadaki en iyi havayollarından biri olduğunu dile getirdi.

Türkiye’ye ‘geri itme’ yöntemi örnek oldu

İngiliz medyası, Midilli’de uygulanan ve göçü sıfırlayan ‘geri itme’ yöntemini anlattı. Ada halkı uygulamadan memnun, insan hakları savunucuları öfkeli.

Bahçeli MHP’ye talimatı verdi

MHP, partinin genel başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatıyla 81 ilde ‘Terörsüz Türkiye’ toplantıları düzenleme başlayacak.

Mansur Yavaş’tan Kemal Kılıçdaroğlu açıklaması: İş kavgaya döndü

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, gazeteci Ünsal Ünlü’ye yaptığı açıklamada, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından yeni bir buluşma olasılığının düşük olduğunu belirtti. Yavaş, “Her şey konuşuldu, iletildi. İş kavgaya döndü. Bu saatten sonra bir görüşme olacağını düşünmüyorum” dedi.