Kartalkaya’da yanan otelin aşçısı konuştu: “Cehennemi yaşadık”

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde Meydana Gelen Yangın Faciasının Şok Edici Detayları!

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki Grand Kartal Otel’de meydana gelen ve 78 kişinin hayatını kaybettiği yangın faciasıyla ilgili olarak soruşturma hala devam ediyor. Facianın ardından otelden ailesinin evine dönen 26 yaşındaki Mustafa Serbest, yaşadıklarını anlattı.

Mustafa Serbest, Grand Kartal Otel’de 3 yıldır aşçılık yaptığını belirterek, olay gecesi yaşadıklarını şu şekilde anlattı: “Gece bir sesle uyandım, bir arkadaşımız beni uyandırdı, saat yaklaşık 02.45-03.00 civarıydı. ‘Yangın var’ diye bağırışlar duyuluyordu. Dışarı çıktığımızda her yer dumandı. Panikle ne yapacağımızı bilemedim. O kadar çok dumandı ki nefes almak imkansızdı, gözlerimizle bir şey göremiyorduk. Odama ikinci katta olduğum için kendi bildiğim yolu takip ederek çıktım. Garaja doğru yöneldik, fakat garaj kapalıydı. Kapıyı açmaya çalıştık ama başaramadık. Sonunda kedimizi dışarı attık. O kadar çok duman vardı ki. Ben 03.30’da dışarı çıktım. İçeride yaklaşık yarım saat veya 40 dakika savaştık diyebilirim.”

Serbest, dışarı çıktığında otelin alevler içinde olduğunu ve insanların camlardan yardım çağırdığını gördüğünü söyledi. İtfaiyenin olay yerine yaklaşık bir saat sonra ulaştığını ve oteldekilerin pencerelerden atladığını belirten Serbest, “Bazılarını kurtarabildik, bazılarına ulaşamadık. Atlamadan önce altlarına yataklar koyarak düşmelerini engellemeye çalışıyorduk” dedi.

Yangında yeterli önlemlerin alınmadığını savunan Serbest, “Otelde yangın dedektörü olmasına rağmen çalışmıyordu. Yangın söndürme tüpü neredeyse hiç yoktu. Aşçıbaşının ofisinin önünde olduğunu hatırlıyorum. Ancak başka bir yerde görmedim. Otelle yangın söndürme sistemleri yoktu. Yangın merdivenleri personel tarafından kullanılıyordu. Uyarı levhaları olduğunu fakat yetersiz ışıklandırması nedeniyle fark edilmediğini söyleyebilirim. Yangın merdivenlerinin kapıları tahtaydı ve bir tanesi alev aldığında duman içeri dolmuş olabilir” diye ekledi.

Mustafa Serbest, Kartalkaya’ya bir daha gitmek istemediğini belirterek, “Ölmediğime pişmanım çünkü o çığlıkları duymak… Kendi babası bile çocuğunu atmak zorunda kaldı. Böyle bir şeye nasıl dayanabilirsiniz? Herkes umutla atladı. Korkunç bir durum vardı. Yardım etmek istiyorsun ama yapacak çok az şey var. Cehennemi yaşadık.” şeklinde konuştu.

Kartalkaya’daki felakette 78 kişi hayatını kaybetti.

Related Posts

Ortaköy’de dehşet: Kızını rahatsız eden çocuğun babasını bıçakladı!

Ortaköy’de Derya U. kızına şiddet uyguladığını öne sürdüğü çocuğun babası Şerif T.’yi buluşmaya çağırdı. Motosikletle sokağa gelen Şerif T. Derya U. tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Yaralanan Şerif T. de kadını darbederken, Derya U. Beşiktaş Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalandı.

Maduro operasyon başlattı: Venezuela’da seçimlere sabotaj girişimi

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, 25 Mayıs’ta yapılacak bölgesel ve valilik seçimlerini hedef alan sabotaj girişimlerine karşı harekete geçildiğini duyurdu. Maduro, seçim sürecine müdahale etmeye çalıştıkları gerekçesiyle 50’nin üzerinde kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

‘İntihar etti’ denilen Arzu’nun kayınvalidesi tutuklandı

Ordu’nun Çaybaşı ilçesinde intihar ettiği öne sürülen kadının kayınvalidesi “eziyet” suçundan tutuklandı.

Yunanistan Başbakanı, ‘Türkiye’nin savaş tehdidini bırakması’ gerektiğini söyledi

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye’nin AB savunma fonlarına katılımı için 1995’te ilan edilen savaş tehdidinin resmen kaldırılmasını istedi. “Artık bu tehdidin zamanı doldu” diyen Miçotakis, mesajı Erdoğan’a ileteceğini açıkladı.

Murat Yetkin: AK Parti’den gelen 19 Mart İmamoğlu itirafı, Erdoğan’ın yolundan döndürür mü?

Murat Yetkin: AK Parti’den gelen 19 Mart İmamoğlu itirafı, Erdoğan’ın yolundan döndürür mü?

TRT’ye ilişkin düzenlemeleri de içeriyor: Torba kanun teklifi Meclis’te kabul edildi

TBMM Genel Kurulu’nda, TRT ve Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiği düzenlemelerin yer aldığı 208 Sıra Sayılı Bazı Kanunlar ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi.