Körfez turu Trump’ın yüzünü güldürdü

Trump’ın Ortadoğu Ziyareti

Trump’ın ilk durağı olan Suudi Arabistan’da Riyad ile Washington arasında tarihin en büyük silah anlaşması olan 142 milyar dolarlık anlaşma imzalandı. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, Amerikan savunma şirketleri Suudi Arabistan’a son teknoloji savaş ekipmanları ve hizmetleri sağlayacak.

Suudi şirketi DataVolt’un, ABD’de yapay zekâ veri merkezleri ve enerji altyapısına yapmayı planladığı 20 milyar dolarlık yatırım da anlaşmanın bir parçası. İki ülke arasındaki toplam yatırım miktarı 600 milyar doları aşıyor ve bu, “ABD ile Suudi Arabistan arasındaki en büyük ticari anlaşma seti” olarak nitelendiriliyor.

Trilyonluk Anlaşmalar

Trump’ın Suudi Arabistan ziyaretinin ardından Katar’a geçişiyle, Katar’a resmi ziyarette bulunan ilk ABD Başkanı oldu. Trump, Katar ziyareti sırasında Boeing ile yaptığı 200 milyar dolarlık 160 uçaklık anlaşmayı duyurdu.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, Trump’ın Katar ziyaretinde en az 1.2 trilyon dolar değerinde ekonomik iş birliği anlaşması imzaladığı bildirildi. Ayrıca, ABD ile Katar arasında toplamda 243.5 milyar doları aşan ekonomik anlaşmaların yapıldığı belirtildi.

Boeing’in şimdiye kadarki en büyük geniş gövdeli uçak siparişi olduğu açıklanan anlaşma ile ABD’de yıllık 154 bin olmak üzere toplamda 1 milyon istihdam sağlanması planlanıyor. Ayrıca, Birleşik Arap Emirlikleri’nin de ABD’ye on yıl içinde 1.4 trilyon dolarlık yatırım yapacağı duyurulurken, Trump’ın 3 günlük Ortadoğu turunu tamamladığı belirtildi.

Related Posts

Son Dakika… CHP’nin 19 Mayıs mitinginin adresi ve saati belli oldu

Son Dakika Haberi… CHP lideri Özgür Özel, Aydın’ın Kuşadası ilçesinde yaptığı toplu açılış töreninde 19 Mayıs mitingi için adres ve saat verdi. Özel mitingin saat 19.19’da Gündoğdu Meydanı’nda olacağını duyurdu.

Tuncer Bakırhan, korucularla ilgili sözleri için özür diledi: Yanlış ifade edilmiş olabilir, bir kastım yok

Tuncer Bakırhan, korucularla ilgili sözleri için özür diledi: Yanlış ifade edilmiş olabilir, bir kastım yok

Adalet Bakanlığı’nda “bakan yardımcısı” kaldırıldı

Adalet Bakanlığı yardımcılığı kaldırıldı. Kanunda yapılan değişiklikle, “Adalet Bakanlığı ilgili bakan yardımcısı” ibaresi “ve Adalet Bakanlığı Müsteşarı” şeklinde değiştirildi.

Aşırı sağcı provaktöre sınırı dışı kararı

İtalya’nın, bir etkinlik için ülkeye gelen Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan’ı kamu düzeni gerekçesiyle sınır dışı ettiği bildirildi.

Çin, Suriye’nin kapsayıcı ve barışçı politika izlemesini destekliyor

Çin, Suriye’nin kapsayıcı ve barışçı politika izlemesini destekliyor

Orta Çağ’ın izlerini taşıyan şehrin turistlerle imtihanı: Her ay onlarca kaldırım taşı çalınıyor

Orta Çağ’ın izlerini taşıyan ve her yıl milyonlarca ziyaretçiyi çeken Brugge’da turizm sezonunda her ay onlarca tarihi kaldırım taşının çalındığı bildirildi.