Meteoroloji’den yine uyarılarla dolu bir Pazar!

Meteorolojiden Yine Uyarılarla Dolu Bir Pazar

Ankara (İGFA) – Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olması bekleniyor. Marmara’nın güney ve doğusu, Ege bölgesi (Manisa ve İzmir hariç), Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve batısı ile Tekirdağ, Kırklareli, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Bolu, Düzce, Trabzon’un doğusu, Rize çevresi, Artvin’in kıyı ilçeleri, Gaziantep, Kilis, Adıyaman çevresi ve Şanlıurfa’nın batı kesimlerinde yağışlı bir hava öngörülüyor.

Bu yağışların genel olarak yağmur ve sağanak şeklinde görülmesi beklenirken, iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olabileceği öngörülüyor. Muğla’nın doğusu, Antalya ve Mersin çevresi ile Adana’nın batısında ise yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Rüzgarın ise Marmara ve Kıyı Ege bölgesinde kuzeyli yönlerden kuvvetli şekilde (40-60 km/saat) esmesi beklenirken, Türkiye’nin iç ve doğu kesimlerinde buzlanma, don, pus ve sis oluşabileceği uyarısında bulunulmaktadır.

Meteoroloji ekipleri, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerindeki yüksek bölgeler ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve dik yamaçlarında çığ tehlikesine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını tavsiye etmektedir.


Related Posts

Ortaköy’de dehşet: Kızını rahatsız eden çocuğun babasını bıçakladı!

Ortaköy’de Derya U. kızına şiddet uyguladığını öne sürdüğü çocuğun babası Şerif T.’yi buluşmaya çağırdı. Motosikletle sokağa gelen Şerif T. Derya U. tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Yaralanan Şerif T. de kadını darbederken, Derya U. Beşiktaş Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalandı.

Maduro operasyon başlattı: Venezuela’da seçimlere sabotaj girişimi

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, 25 Mayıs’ta yapılacak bölgesel ve valilik seçimlerini hedef alan sabotaj girişimlerine karşı harekete geçildiğini duyurdu. Maduro, seçim sürecine müdahale etmeye çalıştıkları gerekçesiyle 50’nin üzerinde kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

‘İntihar etti’ denilen Arzu’nun kayınvalidesi tutuklandı

Ordu’nun Çaybaşı ilçesinde intihar ettiği öne sürülen kadının kayınvalidesi “eziyet” suçundan tutuklandı.

Yunanistan Başbakanı, ‘Türkiye’nin savaş tehdidini bırakması’ gerektiğini söyledi

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye’nin AB savunma fonlarına katılımı için 1995’te ilan edilen savaş tehdidinin resmen kaldırılmasını istedi. “Artık bu tehdidin zamanı doldu” diyen Miçotakis, mesajı Erdoğan’a ileteceğini açıkladı.

Murat Yetkin: AK Parti’den gelen 19 Mart İmamoğlu itirafı, Erdoğan’ın yolundan döndürür mü?

Murat Yetkin: AK Parti’den gelen 19 Mart İmamoğlu itirafı, Erdoğan’ın yolundan döndürür mü?

TRT’ye ilişkin düzenlemeleri de içeriyor: Torba kanun teklifi Meclis’te kabul edildi

TBMM Genel Kurulu’nda, TRT ve Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiği düzenlemelerin yer aldığı 208 Sıra Sayılı Bazı Kanunlar ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi.