Sakarya Büyükşehir’den çocuklara adrenalin ve tecrübe turu

SAKARYA (İGFA) – Sakarya’da, bilinçli ve donanımlı geleceğin temsilcilerini yetiştirmek amacıyla çeşitli programlar düzenleyen Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Tanıtım gezileri düzenlemeye devam ediyor. Bu seferki konukları, Çökekler İlkokulu’nun sevimli öğrencileriydi. Çocuklar, SASKİ İçmesuyu Tesisi’nde suyun yolculuğuna tanıklık ettiler, Yeşilay’dan sağlıklı yaşam konusunda bilgiler edindiler, Macera Park’ta adrenalin dolu anlar yaşadılar ve günü eğlenceli bir konserle noktaladılar.

Eğitim gezilerinin son konukları ise Adapazarı Çökekler İlkokulu öğrencileriydi. Minikler, bir günde suyun yolculuğuna tanıklık ettiler, macera dolu anlar yaşadılar ve sağlıklı yaşam ipuçlarını öğrendiler.

Suyun Yolculuğu

İlk olarak SASKİ Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisleri’ni ziyaret eden çocuklar, suyun musluğa ulaşana kadar ki süreci detaylı bir şekilde gözlemlediler. Arıtma sürecinde kullanılan teknolojiyi ve titizliği deneyimleyen çocuklar, su kaynaklarının korunması hakkında bilgi sahibi oldular.

Ziya Taşkent’te Minik Konser

Yeşilay’ın Sakarya Şubesi’ni ziyaret eden minikler, sağlıklı yaşam alışkanlıkları konusunda yönlendirildiler. Farklı bir durakta Ziya Taşkent Konser Salonu’nda buluşan Sakarya’nın minikleri, Kent Orkestrası’nın sunduğu mini konserle eğlendi ve müziğin birleştirici gücünü birlikte hissettiler.

Heyecan Dolu Bir Deneyim

Gezi etkinliği, adrenalin dolu bir finalle sonuçlandı. Yaşayarak Öğrenme Macera Parkı’nı ziyaret eden çocuklar, farklı aktivitelerle adrenalin seviyelerini tavan yaparken. Zeplin, bouldering gibi deneyimleri deneyimleyen minikler, yükseklik korkusunu yendiler ve fiziksel dayanıklılıklarını test ettiler.

Related Posts

Herkesin dilinde tek bir tarih var: 5 Temmuz’da ne olacak?

5 Temmuz’da büyük bir şey olacak” söylentisi son günlerde Japonya’da olduğu kadar Türkiye’de de dikkat çekiyor. Herkesin dilinde aynı soru var: “Bu tarihte ne yaşanacak?” Popüler bir mangadaki sahneyle başlayan bu kehanet dalgası, şimdi sosyal medyada gerçek bir paniğe dönüşmüş durumda.

Ankara’da 5 katlı binada yangın

Ankara’da 5 katlı bir binanın çatısında çıkan yangın söndürüldü.

İyi Parti’den kanun teklifi: Alican Sınır Kapısı’nın ismi, “Talat Paşa Sınır Kapısı” olarak değiştirilsin!

“Talat Paşa, Türk Milletinin haklı davasını canı pahasına omuzlamış bir kahramandır” 

Avustralya aşırı yağış ve şiddetli rüzgarlara teslim: 35 bin ev ve iş yeri elektriksiz kaldı

Avustralya’da aşırı yağış ve kuvvetli rüzgarlar etkili oldu. Ekstrem hava koşulları nedeniyle çok sayıda uçuş iptal edilirken, 35 bin ev ve iş yeri elektrik kesintilerinden etkilendi.

Bursa’da göçmen kaçakçılığı operasyonu

Bursa’da düzenlenen göçmen kaçakçılığı operasyonunda, yasa dışı yollarla kente getirildiği tespit edilen 7 düzensiz göçmen yakalanırken, olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen araç sürücüsü gözaltına alındı.

Progress MS-29 uzay aracı Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrıldı

Roscosmos, Progress MS-29 kargo aracının Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan (UUİ) ayrıldığını bildirdi.