Taksilerde yeni dönem! Yıl sonuna kadar süre verildi: Zorunlu hale geliyor

Gelir İdaresi Başkanlığı, Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihaz Kullanımını Zorunlu Hale Getiriyor

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Taslağı hazırlandı. Taslak, yeni nesil ödeme kaydedici cihazların kullanımının yaygınlaştırılması ve belge düzenine uyumun artırılmasını hedefliyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, taksicilerin taksimetrelerle bağlantılı olarak yeni nesil ödeme kaydedici cihazları kullanması zorunlu hale getirilecek.

Yeni düzenlemeyle, taksicilerin 31 Aralık’a kadar Hazine ve Maliye Bakanlığı onaylı teknik özelliklere sahip ve yeni nesil ödeme kaydedici cihazları kullanması gerekecek.

Yeni mükellef tesis edilmesi veya taksimetrelerin değiştirilmesi durumunda, en geç 30 gün içinde onaylı cihaz kullanımı başlayacak.

Belirlenen süre içinde yolcu taşımacılığına başlanması durumunda da onaylı cihazın kullanılması zorunlu olacak.

Yeni düzenlemeye göre, 1 Temmuz 2026 tarihine kadar faaliyete geçen taksiciler de taksimetre ile bağlantılı cihazları kullanmaya başlayacak.

Taksimetrelere ilişkin teknik incelemeler TÜBİTAK tarafından yapılacak ve GİB tarafından belirlenen esaslara uygun olacak.

Cihazların Teknik Özellikleri

Yeni nesil ödeme kaydedici cihazlar, taksimetrenin açılmasıyla birlikte otomatik olarak işlem yapacak ve ücret hesaplamasını tamamlayacak.

Cihazlar taksimetreden bağımsız olarak çalışamayacak ve tutar bilgisi otomatik olarak cihaza geçecek.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan MÜSİAD’da konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuşuyor.

Çin’e uygulanan gümrük vergileriyle ilgili Trump’tan yeni açıklama

ABD Başkanı Donald Trump, Hazine Bakanı Scott Bessent ve heyetinin İsviçre’de Çinli yetkililerle yapacağı görüşme öncesinde bu ülkeye uygulanan gümrük vergilerini yüzde 145’ten yüzde 80’e indirmeyi teklif etti.

Betam araştırması: Konutta fiyat balonu bazı bölgelerde sürüyor

Betam araştırması: Konutta fiyat balonu bazı bölgelerde sürüyor

Pakistan ezberleri bozar. Hindistan savaşı kaybeder. Babür’ün dönüşünü izleriz. Bin yıllık tarih bugüne gelir, Güney Asya’da harita değişir. Belki de zamanı gelmiştir!

Hindistan’ın önceki gece Pakistan topraklarına füze ve savaş uçakları ile saldırı başlatması, Güney Asya’yı bir anda hareketlendirdi. Haftalardır devam eden gerilim ve savaş açıklamaları, Hindistan’ın Pakistan’a 24 hava ve füze saldırısı il e gerçeğe döndü. Yıllardır Ortadoğu’da devam eden savaşlar Güney Asya’ya mı taşınıyor du? İki ülke topyekûn savaşa girerse bölge ülkeleri ne yapacaktı? Çin’in, Rusya’nın tavrı ne olacaktı? Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, İran ve Afganistan ne yapacaktı? Bangladeş

Geçen yıl 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “2024 yılında 710 bin Yunan vatandaşı Türkiye’yi ziyaret etti. Buna karşılık yaklaşık 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti.” dedi.

Türkiye’de kruvaziyer turizmi rotasında ilk sıra Kuşadası’nın

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu yılın ilk 4 ayında limanlara uğrayan kruvaziyer gemi sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37,4 artarak 169’a, kruvaziyer yolcu sayısının da yüzde 52,3 artışla 205 bin 758’e yükseldiğini bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir