Tedavisi tamamlanan 120 yabani hayvan, doğaya bırakıldı

Samsun’da Yabani Hayvanlar İlk Yardım Ünitesi’nde 7 ayda 120 yabani hayvan tedavi edilerek doğaya salındı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’ndeki ilk yardım ünitesinin yeniden hizmet vermeye başladığı 7 ayda, 120 yabani hayvanın tedavi edildiği belirtildi.

Yabani Hayvanlar İlk Yardım Ünitesi’nin tüm yabani hayvanlara hizmet sunduğu ve bunların çoğunluğunu kuşların oluşturduğu aktarılan açıklamada, çeşitli nedenlerle yaralanan ve yorgun düşen hayvanların bakımı ile beslenmelerinin burada yapıldığını, sağlığına kavuşanların yeniden doğaya salındığı bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yabani Hayvanlar İlk Yardım Ünitesi’nde görevli veteriner hekim Paria İsfendiyaroğlu, bölgedeki tüm yabani hayvanların tedavisini yapabilecek donanıma sahip olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

Şu anda merkezimizde bıldırcın, şahin ve diğer hayvanlarımızın tedavisi sürüyor. Sağ kanat ekleminde kırığı olan bıldırcın tedavi görüyor. Şahinin ise doku zedelenmesi vardı, onun da tedavisi devam ediyor. Son olarak Kuş Cenneti’mizde çalışanlar tarafından bulunan gri balıkçılın da tedavisini tamamlayıp doğaya saldık. Zayıf düşmüştü ve uçamıyordu, vücut ısısı düşük, hipotermiye girmişti. Yaklaşık 1,5 ay bizimle tedavi gördü, kilo aldı ve doğaya dönmeye hazır olduğunda saldık.” (AA)


Yine mi! ‘Uzak Şehir’de levirattan doğan aşk hikâyesi…


Günün öne çıkan haberleri

TIKLAYIN | İhraç edilen Ebru Eroğlu ile ilgili YDK kararına T24 ulaştı

TIKLAYIN | Annesi silahlı saldırıda öldürülen 9 aylık bebek yolda emeklerken bulundu

TIKLAYIN | Ertuğrul Özkök: Bahçeli’nin yanındaki bu iki sivili geçen cuma nerede gördük?

TIKLAYIN | Bakanlık duyurdu: İkinci el otomobil satışında yeni dönem; o uygulama başladı

TIKLAYIN | İSKİ’den soğuk hava uyarısı: Sayaçlarınız, su borularınız izole edilmeli

TIKLAYIN | Sokak röportajındaki sözleri nedeniyle “Cumhurbaşkanına hakaret”ten tutuklanmıştı; Nermin K. tahliye edildi

TIKLAYIN | Forbes Dergisi, Türkiye’de görülmesi gereken 10 müzeyi listeledi

 

Related Posts

ABD’nin Texas eyaletinde hafta sonu beklenen protestolara karşı 7 bin asker görevlendirildi

ABD’nin Texas eyaletinde hafta sonu beklenen protestolara karşı 7 bin asker görevlendirildi

ABD’den Irak ile ilgili dikkat çeken tahliye kararı

ABD, Bağdat Büyükelçiliği’ndeki zorunlu olmayan personelini geri çekmeye hazırlandığını duyurdu.

Tokat’ta araç devrildi, 4 kişi yaralandı

Tokat Niksar’da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği araç devrildi. Kazada araçtaki 4 kişi yaralandı.

Trump: İran’la anlaşmaya varılacağı konusunda birkaç ay öncesine göre daha az eminim

Trump: İran’la anlaşmaya varılacağı konusunda birkaç ay öncesine göre daha az eminim

Türkiye’de konuşulan sosyal medya yasağı AB ülkesinde hayata geçiyor

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, özellikle gençler arasında şiddet olaylarının artmasında önemli bir rolü olduğunu düşündüğü sosyal medyayı 15 yaş altı çocuklara yasaklamak istediğini söyledi. Sosyal medya yasağı Türkiye’de de gündeme gelirken yaş sınırlamasının da 16 olacağı belirtilmişti.

Gaziosmanpaşa Belediyesi ‘tutuklamayla’ CHP’den AKP’ye geçti! CHP’den ilk tepki: ‘Tam anlamıyla bir milli irade gaspı yaşandı!’

İBB soruşturmasında Hakan Bahçetepe’nin tutuklanması sonrasında Gaziosmanpaşa Belediyesi’nde başkanvekili seçimi yapıldı, Cumhur İttifakı oyları ile AKP’li Eray Karadeniz başkan seçildi. Gaziosmanpaşa’da açıklama yapan CHP İstanbul İ Başkanı Özgür Çelik, “Gaziosmanpaşa’da meclis içinde yapılan seçimde tam anlamıyla bir irade gaspı yaşandı” dedi.