Trump’ın ‘sus payı’ davasında karar: Hakim, cezaya hükmetmedi

ABD Yüksek Mahkemesi, Trump’ın ‘Sus Payı’ Davasındaki Son Duruşmasını Onayladı

ABD Yüksek Mahkemesi, seçilmiş başkan Donald Trump’ın ‘sus payı’ davasında New York’taki ceza duruşmasının ertelenmesi talebini reddetti. Bu kararın ardından Trump’a verilecek ceza için beklenen duruşma gerçekleşti.

Yüksek Mahkeme, Trump’ın New York’taki davasıyla ilgili yaptığı son başvuruyu dün açıkladı ve ‘sus payı’ davasında ceza duruşmasının ertelenmesi talebini 5-4 reddetti. Bu kararın ardından Trump aleyhindeki cezayı açıklaması beklenen duruşma gerçekleşti.

Trump: Bu, Çok Korkunç Bir Deneyim Oldu

CNN International’ın aktardığına göre, Trump ve avukatı Todd Blanche, New York’taki duruşmaya Florida’dan çevrimiçi olarak bağlandı. Hakim Juan Merchan, Trump’ın duruşmaya katılma seçeneği olduğunu belirtti.

Trump’ın mahkeme salonundaki video görüntüsünde Hakim Merchan’ın selamına yanıt vermemesi dikkat çekti. Duruşmada konuşan avukat Blanche, durumu “ülke için üzücü bir gün” olarak nitelendirdi. Trump ise “Bu, çok korkunç bir deneyim oldu” dedi.

Karar Çıktı

AP’nin haberine göre mahkeme hakimi, Trump’ı resmi suçlardan mahkum etti ancak hapis cezası ya da para cezası vermedi. Bu karar, Trump’ın hapis ya da para cezası almadan 20 Ocak’ta Beyaz Saray’a dönebileceği anlamına geliyor.

Duruşma Öncesi Protesto: ‘Yalancı’

The Guardian gazetesine göre, Trump’ın katıldığı duruşma öncesinde Trump karşıtı ve destekçisi gruplar mahkeme binası önünde bir araya geldi. Eylemciler, “Trump, suçlu”, “Yalancı” yazılı dövizler taşırken, destekçiler ise “Partizan komployu durdurun”, “Trump’ı özgür bırakın, Amerika’yı kurtarın” yazılı dövizlerle destek verdiler.

Trump, New York’taki ‘sus payı’ davasında suçlu bulunsa da hapis ya da para cezası almadan özgür olacak. Süren duruşmalar sonucunda Trump’ın suçlu bulunduğu davada cezai yaptırım beklenmiyor.

Ne Olmuştu?

Trump, Stormy Daniels soruşturması kapsamında 18 Mart 2023’te suçlanmıştı. Suçlamaları reddeden Trump, New York’ta yargılanmaya başlanmış ve mahkeme jürisi tarafından suçlu bulunmuştu.

ABD Yüksek Mahkemesi, Trump’ın kovuşturmaya karşı dokunulmazlık hakkına sahip olduğunu ancak bu dokunulmazlığın özel davranışları için değil, resmi eylemleri için geçerli olduğuna hükmetmişti. Trump, ‘sus payı’ davasında suçlu bulunsa da cezai yaptırım almaksızın özgürlüğüne kavuşacak.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Related Posts

105 kişi hayatını kaybetmişti! MHP’li eski belediye başkanına 21 yıl hapis

Adana Bölge Adliye Mahkemesi 14. Ceza Dairesi, 6 Şubat depremlerinde 105 kişinin hayatını kaybettiği Bilge Sitesi davasında, eski MHP’li Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, imar müdürlüğü çalışanı Sevinç Ayşe Argun, fenni mesuller Ayhan Gedik ve Haluk Koç’a verilen 21’er yıl hapis cezasını hukuka uygun buldu.

Yunan liman işçileri, İsrail’e silah taşıyan gemiyi durdurmak için harekete geçti: ‘Ellerimizi kana bulamamalıyız’

İsrail’e gönderilmek üzere limandan hareket etmesi planlanan askeri malzeme yüklü bir gemiyi durdurmak için eylem kararı alan Yunanistan’ın Pire Limanı’ndaki çalışan işçiler, 14 Temmuz Pazartesi sabahı gemiyi engellemeye çalışacaklarını bildirdi.

Böylesi şimdiye kadar ilk kez oldu! CHP’li ve AKP’li vekillerin sokakta slogan savaşı

CHP Milletvekilleri, CHP’li belediyelere yönelik operasyonları protesto etmek için TBMM’den Adalet Bakanlığı’na yürüdü. Yürüyüş sırasında CHP’li vekiller istifa sloganları atarken, AKP’liler ise destek verdi.

Ermenistan yol ayrımında: Paşinyan ile Kilise arasında kriz derinleşiyor

Ermenistan’da Başbakan Nikol Paşinyan ile ülkenin en üst düzey Hristiyan liderleri arasında yaşanan anlaşmazlık derinleşiyor. Paşinyan, Ermeni Apostolik Kilisesi’nin merkezi Eçmiyazin’i “anti-Hristiyan, ahlaksız, ulus ve devlet karşıtı bir grubun …

Yunanistan’dan göçmenlere vize duvarı

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Kuzey Afrika’dan gelen sığınmacıların iltica başvurularının üç ay boyunca işleme alınmayacağını duyurdu. Bu karar, son dönemde bölgeye yönelen göçmen akınındaki ciddi artış sonrası alındı. Yunan Sahil …

Aşırı sıcaklar Güney Kore’de 7 kişinin ölümüne yol açtı

Güney Kore’de 15 Mayıs’tan bu yana 7 kişinin sıcak çarpması nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.