Turistik Diyarbakır Ekspresi 2025 Sezonuna Başladı

Turistik Diyarbakır Ekspresi, Ankara-Diyarbakır Seferlerine Başladı

Turistik Diyarbakır Ekspresi, Türkiye’nin kültürel ve tarihi zenginliklerini keşfetmek isteyen yolcular için unutulmaz bir seyahat deneyimi sunmaya devam ediyor. 2025 sezonunda Ankara-Diyarbakır güzergahında düzenlenen tren seferleri, turizme ve bölgesel ekonomiye önemli katkılar sağlıyor.

Turistik Diyarbakır Ekspresi, Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki kültürel mirası daha geniş kitlelere tanıtırken, aynı zamanda geçilen şehirlerin tanıtımına ve ekonomik kalkınmasına da destek oluyor. 2024 yılında Time dergisinin “Dünyanın En Harika 100 Yeri” listesinde yer alan Turistik Diyarbakır Ekspresi, bu yıl da yoğun ilgiyle karşılanacak.

2025 sezonu için toplam 8 sefer planlanırken, seferlerin 11, 25 Nisan, 9, 23 Mayıs tarihlerinde Ankara-Diyarbakır, 13, 27 Nisan, 11, 25 Mayıs tarihlerinde Diyarbakır-Ankara şeklinde düzenleneceği belirtildi.

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, yaptığı açıklamada, “Tarihi Diyarbakır Ekspresi, ikinci kez programını icra ediyor. Geçen yıl büyük ilgi gördü ve Time dergisinin kapağında yer alması bu yılki ilgiyi artırdı.” dedi. Zorluoğlu, Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel zenginlikleri hakkında da bilgi vererek, şehrin kapsamlı bir açık hava müzesi olduğunu vurguladı.

Turistik Diyarbakır Ekspresi, Türkiye’nin turizm vizyonunu ileriye taşıyan önemli projelerden biri olarak öne çıkıyor. Hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çeken bu deneyimin Türkiye’nin tanıtımına ve yerel kalkınmaya uzun vadeli katkılar sunacağı ifade edildi. – DİYARBAKIR

Related Posts

ECB Başkanı Lagarde: Mevcut faiz oranı pozisyonumuz uygun konumda

Avrupa Merkez Başkanı (ECB) Christine Lagarde, mevcut faiz oranlarının uygun seviyede olduğunu ve bankanın yüzde 2’lik orta vadeli enflasyon hedefine bağlı kaldığını söyledi.

Sermaye Piyasası Kurulu 8 şirketin borçlanma aracı ihracı başvurusunu onayladı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 8 şirketin borçlanma aracı ihracı başvurusunu, 3 şirketin bedelli sermaye artırımı başvurusunu, 1 şirketin bedelsiz sermaye artırımı başvurusunu ve 2 şirketin tahsisli sermaye artırımı başvurusunu onayladı.

ABD’de tarım dışı istihdam verisi açıklandı

ABD’de Haziran ayında tarım dışı istihdam verisi 147 bin olarak gerçekleşti.

Küresel piyasalarda gözler ABD’de açıklanacak tarım dışı istihdam verisine çevrildi

Küresel piyasalarda, ABD’nin ticaret anlaşmalarına yönelik belirsizliklerle karışık bir seyir izlenirken, gözler ABD’de bugün açıklanacak tarım dışı istihdam verisine çevrildi.

Memur ve memur emeklisi maaşlarına zam yapıldı: Meslek meslek zam oranları ve yeni maaş listesi!

Memur ve memur emeklilerinin maaşlarında zam yapıldı. Yeni düzenlemelerle birlikte maaşlarda artış yaşanıyor. Çalışanlar ve emekliler, güncel maaşları yakından takip ediyor.

En düşük emekli aylığı ne kadar olacak?

En düşük emekli aylığı ne kadar olacak?