Türkiye-İran Karma Ekonomik Komisyonu Toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi

Türkiye ve İran Ticaret İlişkilerinde İşbirliği Hedefleniyor

Bakan Bolat ve Türkiye-İran KEK Eş Başkanı Sadık’ın katılımıyla gerçekleşen toplantıda, ticaret ilişkilerinin geliştirilmesi için adımlar atıldı. Bolat, Türkiye-İran KEK 29. Dönem Toplantısı’nın aralık ayında başarıyla sona erdiğini belirterek, İki ülke arasında yapılan anlaşmaların ticaretin artırılması ve işbirliğinin genişletilmesini hedeflediğini söyledi.

Türkiye ile İran arasındaki ticaretin önemine vurgu yapan Bolat, geçen yılın verilerine göre 500 milyon dolarlık bir artış yaşandığını aktardı. İki ülke cumhurbaşkanlarının orta vadeli hedefini 30 milyar dolara yükselttiğini belirten Bolat, tarafların bu hedefe ulaşmak için çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Bolat, Türk yatırımcıların İran’daki varlığının ülkeye önemli katkılar sağladığını ifade ederek, bu yatırımların artarak devam etmesinin ticaretin de hızlanmasını sağlayacağını belirtti. Ayrıca Türkiye’nin her yıl 2,5 milyon İranlı turiste ev sahipliği yapmasından memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Toplantıda konuşan Bakan Sadık da Türkiye ve İran arasındaki işbirliğinin artırılması gerektiğini vurgulayarak, taşımacılık alanında yapılan anlaşmaların uygulanması için çaba harcanacağını belirtti. Gelecek 3 ay içinde taşımacılık alanında kapsamlı bir işbirliği öngördüklerini ifade eden Sadık, bu adımın hem iki ülke hem de bölge için önemli faydalar sağlayacağını söyledi.

Related Posts

ECB Başkanı Lagarde: Mevcut faiz oranı pozisyonumuz uygun konumda

Avrupa Merkez Başkanı (ECB) Christine Lagarde, mevcut faiz oranlarının uygun seviyede olduğunu ve bankanın yüzde 2’lik orta vadeli enflasyon hedefine bağlı kaldığını söyledi.

Sermaye Piyasası Kurulu 8 şirketin borçlanma aracı ihracı başvurusunu onayladı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 8 şirketin borçlanma aracı ihracı başvurusunu, 3 şirketin bedelli sermaye artırımı başvurusunu, 1 şirketin bedelsiz sermaye artırımı başvurusunu ve 2 şirketin tahsisli sermaye artırımı başvurusunu onayladı.

ABD’de tarım dışı istihdam verisi açıklandı

ABD’de Haziran ayında tarım dışı istihdam verisi 147 bin olarak gerçekleşti.

Küresel piyasalarda gözler ABD’de açıklanacak tarım dışı istihdam verisine çevrildi

Küresel piyasalarda, ABD’nin ticaret anlaşmalarına yönelik belirsizliklerle karışık bir seyir izlenirken, gözler ABD’de bugün açıklanacak tarım dışı istihdam verisine çevrildi.

Memur ve memur emeklisi maaşlarına zam yapıldı: Meslek meslek zam oranları ve yeni maaş listesi!

Memur ve memur emeklilerinin maaşlarında zam yapıldı. Yeni düzenlemelerle birlikte maaşlarda artış yaşanıyor. Çalışanlar ve emekliler, güncel maaşları yakından takip ediyor.

En düşük emekli aylığı ne kadar olacak?

En düşük emekli aylığı ne kadar olacak?