Gülistan Doku davası kapsamında eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel hakkında yeni bir suç duyurusu yapıldı. Doku’nun ailesinin avukatı Ali Çimen, Sonel’in “insan öldürmeye iştirak” suçlamasıyla ilgili olarak Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurduklarını açıkladı.
Daha önce tutuklanan Tuncay Sonel, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme, bilişim sistemindeki verileri bozma, yok etme ya da erişilmez kılma, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme veya yayma, resmi belgeyi bozma veya gizleme ve özel hayatın gizliliğini ihlal etme suçlamalarından tutuklanmıştı. Avukat Çimen, “Gülistan Doku dosyasının baş şüphelisi Tuncay Sonel’in eyleminin insan öldürmeye iştiraki de kapsadığını belirterek 22 Nisan 2026 tarihinde gerekli şikayetimizi yaptık” diye konuştu.
Tunceli’de 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun soruşturmasında Tuncay Sonel, 21 Nisan’da tutuklanmıştı. Oğlu Mustafa Türkay Sonel ise 18 Nisan’da gözaltına alınmıştı. Tuncay Sonel’in, “Ben devletin valisiyim, Emniyet’te ifade vermem” şeklindeki ifadeleri dikkat çekici bulunmuştu. Ayrıca, Doku ailesinin avukatı Ali Çimen, Sonel’in eşi Handan Sonel hakkında da suç duyurusunda bulunarak, tutuklanmasını talep etmişti. Başvuruda, Handan Sonel’in Gülistan Doku olayından haberdar olmamasının mümkün olmadığına vurgu yapıldı.