Bursa’da Yıldırım Düşmesi Sonucu 6 Koyun Hayatını Kaybetti

Bursa'da Yıldırım Düşmesi Sonucu 6 Koyun Hayatını Kaybetti

Bursa’nın İnegöl ilçesinde meydana gelen yıldırım düşmesi olayı, merada bulunan küçükbaş hayvan sürüsüne büyük zarar verdi. Olayda 6 koyun yaşamını yitirirken, 1 koyun da yaralandı. Bu talihsiz olay, 3 Haziran 2026 tarihinde saat 19.00 civarında İnegöl’e bağlı Alibeyköy Mahallesi’nde yer alan mera alanında gerçekleşti.

55 yaşındaki hayvan yetiştiricisi İsmail İpek, aniden bastıran yoğun yağmur nedeniyle koyunlarını merada yalnız bırakıp, hemen yakınındaki seraya sığındı. Meradaki 26 küçükbaş hayvandan oluşan sürü ise yağıştan korunmak amacıyla bir ağacın altına toplandı. Ne yazık ki, bu sırada ağaca yıldırım isabet etti.

Yıldırım düşmesinin ardından sürü sahibi İsmail İpek, hayvanların bulunduğu alanı kontrol ettiğinde koyunlarının çoğunun yerde yattığını fark etti. Yapılan incelemelerde 6 koyunun telef olduğu, 1 koyunun ise yaralı bulunduğu belirlendi.

Olayın ardından, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri bölgeye sevk edilerek, olay yerinde inceleme gerçekleştirdi ve zarar tespit çalışmaları başlattı. Olayla ilgili tutanak tutuldu. İsmail İpek, yaşadığı dehşeti anlatarak, “Şiddetli yağmur yağıyordu ve şimşek çakıyordu. Yağmurdan korunmak için seranın içine girdim. Hayvanlar da ağacın dibine gitmiş. İçeri girdikten hemen sonra büyük bir gürültüyle yıldırım düştü. Hayvanlar dağıldı, altı tanesi hayatını kaybetti, bir tanesi yaralandı.” dedi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin olayla ilgili zarar tespit çalışmaları tamamlandıktan sonra rapor hazırlanacağı belirtildi.